Edmonton Oilers valmistautuu hiljalleen ensi viikolla alkavaan NHL:n runkosarjaan.

Pitkän leirin loppusuoralla huomio kiinnittyy puolustuksen todelliseen yllättäjään. HIFK:ssa ja JYPissa otteillaan ihastuttanut Yohann Auvitu on lähellä pelipaikkaa Oilersin kovassa joukkueessa.

Tähän on oleellisesti vaikuttanut se, että joukkueen runkopuolustaja Andrej Sekera on edelleen toipilaana, joten joukkueessa olisi tarjolla ranskalaisen mentävä aukko.

– Keskityn vain siihen, mitä pystyn tekemään ja miten pystyn pelaamaan. Minulle avaintekijä on ollut vain olla oma itseni ja pelata parasta peliäni, Auvitu linjaa NHL.comin haastattelussa.

Ranskalaispuolustaja pelasi viime kaudella New Jersey Devilsin riveissä debyyttikaudellaan 25 NHL-ottelua. Kesällä Edmonton solmi hänen kanssaan vuoden sopimuksen, joten aikaa ei ole hukattavaksi.

– Tyytyväisyys ei ole oikea asenne. Haluan aina kehittyä ja keskittyä heikkouksien parantamiseen. Sitä pyrin tekemään joka päivä. Keskityn vain itseeni.

Oilersilla on edessään lauantaina viimeinen harjoitusottelu ennen runkosarjaa, minkä jälkeen Auvitun kohtalo lopullisessa joukkueessa selviää.