Ilveksen puolustaja Arto Laatikainen on todellinen liigakaukaloiden legenda. Laatikainen, 37, aloitti ensimmäisen liigakautensa jo syksyllä 1998, eli 19 vuotta sitten.

Runkosarjan otteluita ”Ladalle” on kertynyt jo 813, vaikka mies pelasi välillä kolme kautta eli sesongit 2008–11 Ruotsin pääsarjassa Elitserienissä. Kaksinkertainen Suomen mestari (JYP 2012, Kärpät 2015) on valittu kerran SM-liigan parhaaksi puolustajaksi (2007–08 ) ja herrasmiespelaajaksi (2014–15).

Voi siis hyvällä syyllä sanoa, että Laatikainen on nähnyt ja kokenut liigakaukaloissa kaiken. Mutta torstai-iltana Jyväskylän Hippoksella Laatikaiselta itseltään nähtiin jotakin poikkeuksellista. Viilipyttymäisen herrasmiespelaajankin tunteet kiehahtivat, kun Laatikainen koki vastustajan huijanneen erotuomareita.

Mutta toisin kuin monen muun pelaajan ”päreiden palaessa” seuraus ei ollut kenellekään vahingollinen – päinvastoin. Laatikainen sai jäähallillisen yleisöä ja tuhannet kotikatsojat nauramaan tempauksellaan.

Tilanne sai alkunsa, kun JYPin väkkärämäinen hyökkääjä Jerry Turkulainen yritti luikahtaa Laatikaisen ohi. Turkulainen tuli tilanteeseen sivuttaisliikkeessä, hieman jalat levällään ja näytti hakevan tarkoituksella kontaktin Laatikaiseen. Kevyehkön törmäyksen jälkeen Turkulainen kaatui jään pintaan, ja tuomari nosti kätensä pystyyn jäähyn merkiksi.

Heti pillin soitua Laatikainen ”sukelsi” jäähän komeassa kaaressa osoittaakseen, että hänen mielestään Turkulainen filmasi tilanteessa. Ottelun erotuomarit arvostivat Laatikaisen suorituksen taiteellisen vaikutelman täyden kympin arvoiseksi – Laatikainen sai kaksiminuuttisen lisäksi palkkioksi kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

Katso Laatikaisen hauska protesti tästä Ruutu+-palvelun linkistä.