Mike Keenan on ainoa valmentaja, joka on voittanut sekä NHL:n että KHL:n mestaruudet. Täksi kaudeksi hän tarttui isoon haasteeseen tarttuessaan kiinalaisen Kunlun Red Starin ruoriin.

67-vuotias kaiken nähnyt valmentaja on osoittanut alkukaudesta olevansa maineensa veroinen. Kovasta vaatimustasostaan tunnettu ”Iron Mike” on luotsannut Kunlunin seitsemän ottelun jälkeen KHL:n itäisen konferenssin kärkeen.

Joukkue on hävinnyt ainoastaan kaksi ottelua, mikä on melkoinen suoritus, sillä Kunlun on pelannut tähän asti kaikki ottelunsa vieraskaukalossa. Kunlun on tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa.

Tiistaina joukkue nollasi Lada Toljattin 2-0-lukemin, minkä lisäksi joukkue nappasi täydet kolme pistettä Erkka Westerlundin Salavat Julajevilta, joka on paperilla yksi sarjan kärkijoukkueista.

Seitsemän ottelun jälkeen Kunlunilla on 14 sarjapistettä maalierolla 18-14. Sillä kahden pisteen kaula toisena olevaan Barys Astanaan.

Taakse ovat jääneet ainakin toistaiseksi Metallurg Magintogorskin ja Avangard Omskin kaltaiset huippuseurat.

Seuraavaksi kiinalaisseura siirtyy kotiluolaansa pelaamaan seuraavat neljä ottelua, joista ensimmäinen on Jokereita vastaan lauantaina.