Ässät on päättänyt valittaa yhdessä Matti Lambergin kanssa Urheilun oikeusturvalautakunnalle kurinpitopäätöksestä 3/2017-2018, joka tuomitsi Lambergin 13 ottelun pelikieltoon.

– Ässät ei missään yhteydessä hyväksy päähän kohdistuvia taklauksia ja Ässät sekä pelaaja yhtyvät kurinpitopäätökseen siltä osin, että pelaaja ansaitsee taklauksestaan pelikiellon, tiedotteessa käydään läpi.

– Ässät ja Matti Lamberg kuitenkin näkevät, että tuomittu 13 ottelun pelikielto ei ole millään tavalla linjassa aikaisempiin kurinpitopäätöksiin.

Porilaisseura toi esille faktan siitä, että Lambergin kuusi kautta kestäneeltä Liigauralta löytyy ainoastaan yksi aikaisempi kurinpidollisia toimia aiheuttanut tapaus.

Ässien mukaan seura ja Lamberg tyytyvät aikanaan Urheilun oikeusturvalautakunnalta tulevaan päätökseen.

Tapaus on peräsin Jukurit-ottelusta 13. syyskuuta. Porissa pelatussa pelissä Lamberg taklasi vierasjoukkueen puolustajaa Valtteri Hietasta pään alueelle.

Liigan kurinpito määritti tilanteesta 10+3-muotoisen pelikiellon. 10 peliä määriteltiin itse teosta ja kolme ottelua lisättiin aiemman kurinpitohistorian myötä.