Philadelphia jäädyttää uransa 34-vuotiaana lopettaneen seuralegendan pelinumeron

© Kuva: Getty Images

Philadelphia Flyers jäädyttää Eric Lindrosin pelinumeron.

Lindrosin paita nousee Flyersin kotihallin kattoon tammikuun 18. päivä. Hän on kuudes pelaaja, jonka numero jäädytetään. Bernie Parentin (numero 1), Mark Howen (2), Barry Ashbeen (4), Bill Barbernin (7) ja Bobby Clarken (16) paidat saavat seuraa Lindrosista (88).

– Eric teki uskomattoman ja kestävän vaikutuksen Flyersin organisaatioon, faneihimme ja koko lajiin. Emme voisi olla ylpeämpiä nostaessamme numeron 88 kattoon, Flyersin presidentti Paul Holmgren hehkutti.

Quebec Nordiques varasi Lindrosin NHL-draftin ensimmäisenä pelaajana vuonna 1991. Kanadalaishyökkääjä kuitenkin kieltäytyi pelaamasta seurassa. Myöhemmin Lindros matkasi Philadelphiaan osana isompaa pelaajakauppaa.

Lindrosista tuli Flyers-historian nuorin kapteeni 21-vuotiaana. Kanadalainen pelasi Flyersin paidassa kahdeksan kauden aikana 486 ottelua pistein 290+369=659.

Mies edusti urallaan myös New York Rangersia, Torontoa Maple Leafsia ja Dallas Starsia. Lukuisista aivotärähdyksistä kärsinyt Lindros lopetti uransa vuonna 2007 vain 34 vuoden iässä.

Emil jyrää jatkoon Wimbledonissa! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️