Salakalastuksestaan myrskyn silmään joutunut Petrus Palmu pahoittelee käytöstään TPS:n verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa.

– Sanomalehti Karjalaisen tällä viikolla esiin nostama juttu pitää paikkansa. Olen kalastanut vuosi sitten useita kertoja paikassa, jossa kalastus oli nimenomaisesti kielletty. Olin ajattelematon. Palmu sanoo.

Hän kertoo, ettei ollut omien sanojensa mukaan kalastamassa nimenomaan uhanalaista järvitaimenta, mutta sellainen sattui sattumalta koukkuun nappamaan. Palmu myös kertoo, että kyseinen saalis päästettiin takaisin veteen jatkamaan eloa.

– Silti, minun ei olisi pitänyt olla siellä kalastamassa. En pysty palaamaan ajassa taakse päin vaikka kuinka haluaisin. Olen katunut tekoani, maksanut sakot enkä enää ikinä tekisi mitään noin typerää.

Palmu myös toivoo muiden ottavan onkeensa omista virheistään.

– Toivon, että kohun myötä myös muut nuoret sisäistävät, miksi joissakin paikoissa kalastaminen on kielletty ja että nuo kiellot on tehty luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi.

Lue koko tiedote tästä linkistä.