TPS:n riveissä ensi kaudella pelaava, NHL-seura Vancouver Canucksin tänä kesänä varaama huippulupaus Petrus Palmu on ajautunut kohun keskelle jäätyään kiinni salakalastuksesta.

Tapahtumat juontavat juurensa viime kesälle, jolloin Palmu julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan saamastaan järvitaimenesta, joka on kalastettu Pielisjoelta Kuurnan voimalaitoksen alapuolella.

Kyseinen paikka on täydessä kalastuskiellossa, koska alueella yritetään suojella siellä liikkuvia äärimmäisen uhanalaisia luonnonvaraisia taimenia. Palmu on myöhemmin poistanut kuvan Instagram-tililtään.

Saalillaan netissä rehvastelleelle 20-vuotiaalle hyökkääjälle tilanne on kiusallinen, sillä hän on Karjalaisen haastatteleman kalastuksenvalvojan Sami Kurenniemen mukaan toistuvasti käynyt kavereidensa kanssa kalassa.

– On ollut useita kertoja, jolloin sakko olisi ollut paikallaan. Hän ja muut ovat aina sanoneet, ettei tilanne toistu, mutta toisin on käynyt, Kurenniemi suree.

Samasta porukasta on Kurrenniemen mukaan kuvia myös tältä kesältä. Hän kertoo myös, että poliisikin on kuulustellut Palmua asiaan liittyen, sillä viranomaiset suhtautuvat asiaan vakavasti toisin kuin salakalastajat.

Asia on saanut ihmiset raivon partaalle. Esimerkiksi kovana kalamiehenä tunnettu näyttelijä Jasper Pääkkönen otti kovin sanoin kantaa kiekkoammattilaisen toimintaan.

– V***u. Mikä. Urpo. Salakalastaa saimaannorppaa uhanalaisempia kaloja ja vielä paukuttelee asialla henkseleitä, Pääkkönen kirjoitti Facebookissa.

Tästä linkistä pääset Karjalaisen alkuperäiseen uutiseen, josta löytyy muun muassa kuva Palmun viime kesän saaliista.