Murtautuuko suomalaislupaus välittömästi Calgaryn kokoonpanoon NHL:ssä? – Päävalmentaja ei tyrmää ajatusta

© Kuva: Getty Images
Tampa Bay ja Columbus pudotuspeleissä vastakkain! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Tämän kesän NHL-draftissa Calgary Flames päätti käyttää ensimmäisen kierroksen varausvuoronsa suomalaislupaukseen Juuso Välimäkeen.

Välimäki, 18, allekirjoitti jo tulokassopimuksen Flamesin kanssa.

Erinäköisissä haastatteluissa Välimäki on ehtinyt jo ilmoittaa ison tavoitteen ensi kaudelle.

Välimäki aikoo murtautua välittömästi Flamesin NHL-kokoonpanoon mukaan.

Calgary Sunin toimittaja Wes Gilbertson kysyi Flamesin päävalmentajalta Glen Gulutzanilta siitä, määrittääkö syksyn harjoitusleiri sen, että pystyykö esimerkiksi Välimäki lunastamaan paikan Flamesin NHL-rosterista? Samainen kysymys kohdistui myös viime kaudella AHL:ssä hurjia tehoja nakuttaneeseen Mark Jankowskiin.

– Upea juttu on se, että esimerkiksi puolustuksessa jotkut tontit ovat niin sanotusti lukittuja, mutta siellä on paikka avoinna. Hyökkäyksessä sama juttu. Sinne voi murtautua kuka tahansa, Gulutzan sanoi.

Näin Flames-luotsi ei tyrmännyt ajatusta siitä, että Välimäki voitaisiin nähdä NHL-kartalla jo tulevana syksynä.

– Kokoonpanossamme on tilaa ja muutamia paikkoja on avoinna. Olisin nyt innoissani nuorena pelaajana. Tämmöisiä saumoja ei ole ihan jokaisessa seurassa. Kaikki voivat tehdä laskutoimituksia nähdäkseen, että siellä on olemassa tilaa, Gulutzan mietti.

Flames on pyörinyt yhtenä vahvana vaihtoehtona Jaromir Jagrin uudeksi seuraksi. Flames onkin tutkaillut eri mahdollisuuksia hyökkäyspään hankintojen suhteen.

Tampa Bay ja Columbus pudotuspeleissä vastakkain! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!