Pitkäaikaisista polvivaivoista kärsinyt Marian Gaborik ei ole saanut itseään pelikuntoon kesän aikana. Joukkueen GM Rob Blake kertoo, että ennen kovia maalimääriä iskenyt slovakialaistähti ei näillä näkymin osallistu joukkueen harjoitusleirille.

Kuten SuomiKiekko keväällä uutisoi, Gaborik vältti sopimuksen ulosostamisen, mutta seura otti samalla riskin, sillä mitään takeita ei ole siitä, että viime kaudella vain kymmenen maalia iskenyt 35-vuotias hyökkääjä palaa takavuosien tasolleen.

– Hänellä on vieläkin vaikeuksia joidenkin harjoitusten ja voiman kanssa. Emme ole varmoja näemmekö häntä heti harjoitusleirillä, mutta kuten olen aiemmin todennut, hän on pelaaja, joka harjoittelee kovalla tasolla.

– Olemme toiveikkaita, että hän pystyy palaamaan tasolle, jolla hän pelasi viime kaudella World Cupissa, Blake kommentoi TSN:n haastattelussa.

Gaborik esiintyi edukseen Euroopan joukkueessa viime syksynä World Cupissa, mutta NHL:n runkosarjan aikana vaivat veivät hänestä parhaan tason pois. Otteluita kertyi runkosarjassa 56, ja Gaborik teki niiden aikana 21 tehopistettä.

Slovakialaiskonkarilla on sopimusta jäljellä aina kevääseen 2021 saakka ja hän tienaa 4,875 miljoonaa dollaria vuodessa.