Helsingin IFK solmi kesällä vuoden sopimuksen seuran oman kasvatin Teemu Laakson kanssa.

29-vuotias NHL-jäilläkin pelannut puolustaja edusti kaksi edellistä kautta Växjö Lakersia Ruotsissa, mutta viime kausi meni täysin pieleen useamman vamman takia ja jämäkkä puolustaja pystyi pelaamaan vain kaksi ottelua.

HIFK otti tietoisen riskin tehdessään sopimuksen Laakson kanssa, mutta sopimukseen liitettiin mukaan koeaika.

– Teemu on kamppaillut vammojen kanssa erityisesti viime kauden aikana. Siksi sopimus sisältää koeajan, jonka aikana hänellä on mahdollisuus päästä omalle tasolleen. Kunnossa ollessaan hän on merkittävä vahvistus puolustukseemme ja hän tuo kokemuksensa myötä johtajuutta jengiin, HIFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas kommentoi sopimusta seuran tiedotteessa kesäkuussa.

Nyt Kiekkoareena uutisoi, että Laakson kuntoutuminen etenee hyvää vauhtia ja hän on pystynyt harjoittelemaan normaalisti joukkueen mukana ennen kauden alkua.

– Nyt kaikki on mennyt hyvin, ja olen päässyt mukaan kaikkiin harjoituksiin. Paikat ovat kestäneet hyvin, Laakso kertoi sivuston haastattelussa.

Terveenä kaikissa maailman kovimmissa kiekkosarjoissa pelannut Laakso on huippuvahvistus HIFK:lle. Hän pelasi Liigassa viimeksi kymmenen vuotta sitten ennen lähtöään Nashville Predatorsin organisaatioon.