Kookas kiekkokiertolainen kolmeksi kuukaudeksi KooKoon kalustoon

© Kuva: Juha Tamminen

Kouvolalainen KooKoo on vahvistanut puolustustaan.

Jyri Niemi, 27, pelaa oranssimustien takalinjoilla marraskuun joulutaukoon asti. KooKoo oli pakotettu hankkimaan puolustukseensa tuuraajan, koska Robin Jacobsson on loukkaantunut ja Henrik Forsberg sekä Veeti Vainio ovat myös sivussa pienempien vaivojen vuoksi.

– Meillä on pakistossa muutamia poissaoloja, ja paluuaikatauluissa on vielä epävarmuutta. Tämän takia päädyimme vahvistamaan puolustusta. Meillä on maajoukkuetaukoon asti hyvää aikaa katsoa tilannetta puolin ja toisin, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kertoo seuran tiedotteessa.

Toisin sanoen on mahdollista, että neljän viime kauden aikana HPK:ssa ja Ilveksessä yhteensä tasan 100 liigaottelua pelannut Niemi jatkaa KooKoon nutussa myös marraskuun tauon jälkeen.

Niemen ura on suomalaispelaajalle hieman epätyypillinen, sillä tämä lähti jo 17-vuotiaana Kanadan juniorisarjaan WHL:ään Saskatoon Bladesin joukkueeseen. Blades-kausiensa 2007–10 aikana Niemi pelasi kahdet alle 20-vuotiaiden MM-kisat. Vuodenvaihteen 2009–10 kisoissa Niemi keräsi tehot 3+2=5 ja oli kisojen eniten maaleja tehnyt puolustaja.

Kaudet 2010–13 Niemi luuti AHL:n Connecticut Whalesissa sekä ECHL:n Greenville Road Warriorsissa. Kesällä 2013 Niemi palasi Suomeen ja pelasi kaksi seuraavaa kautta HPK:ssa. Kaksi edellistä sesonkia vierähtivät Ilveksessä.

188-sentinen ja 94-kiloinen Niemi on tehnyt pelaamissaan sadassa liigaottelussa tehopisteet 6+25=31. Jäähyminuutteja puolustajalle on kertynyt Liigassa 88.

Lähde: KooKoon tiedote.

Harri Pirinen
Twitter: @delharrio10