KHL:n tähtisikermä kokenut kovia muutoksia – pistekuninkaan harteille jälleen hurjia odotuksia?

© Kuva: Ilari Isotalo

Metallurg Magnitogorsk on voittanut neljän viime kauden aikana kaksi KHL-mestaruutta.

Vuodesta 2013-14 lähtien joukkueella on ollut kadehdittavan johdonmukainen rosteri, sen seurauksena myös menestys on ollut jopa kadehdittavaa.

KHL.comin englanninkielisen sivuston mukaan joukkueen neljä vuotta kestänyt ”vakaa” aikajakso kuitenkin päättyy.

Kolme loppuottelupaikkaa ja kaksi mestaruutta olivat pitkälti järkyttäviä tehoja takoneen Sergei MozjakinJan KovarDanis Zaripov -ketjun tuhoisan panoksen ansiota, sekä Chris Leen johtaman pakiston hyvyyttä.

Nyt joukkueessa puhaltavat kärkimiesten osalta muutoksen tuulet.

NHL:stä paikkaa tavoittelevan Leen tulevaisuus on auki ja hän palasi perhesyiden takia rapakon taakse, Zaripov puolestaan hölmöili ja sai kilpailukiellon.

Sivusto nostaa myös esille sellaiset nimet kuin Aleksei Bereglazov ja Viktor Antipin. Gagarin Cupia juhlineet, ja joukkueelleen tärkeät puolustajat suuntaavat ensi kaudeksi rapakon taakse. Aleksandr Semin puolestaan lopetti uransa.

Valtava määrä runkopelaajia on vaihtanut osoitetta. Lee, Zaripov ja Semin mahtuivat viime kaudella joukkueen sisäisen pistepörssin kärkiviisikkoon runkosarjassa.

Toisaalta liikehdintää oli myös Metallurgiin päin, kun Denis Denisov ja Matt Ellison saapuivat joukkueeseen.

Muutokset ovat varmasti myös muiden joukkueiden tiedossa. Voi kuitenkin olla liian aikaista sulkea Magnitogorsk pois, sillä kokoonpanossa on edelleen tuttuja kasvoja menneiltä vuosilta Mozjakin suurimpana tähtenään.

Hänen pitänee ottaa roolia ensi kaudellakin, kun rosteri on kokenut muutoksia. Tähtihyökkääjä ja joukkueensa kapteeni on voittanut runkosarjan pistepörssin kahtena kautena peräkkäin ja yhteensä peräti kuusi kertaa.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.