Venäjältä kantautuu hurjia tietoja.

Championatin mukaan kolme KHL-pelaajaa olisi jäänyt kiinni dopingtesteissä kiellettyjen aineiden käytöstä.

Sääntörikkomuksista kiinni jäivät Danis Zaripov, Derek Smith ja Anrei Konev.

KHL vahvisti asian Championatille omassa tiedotustilaisuudessaan.

Kärähtäneiden pelaajien joukosta löytyy myös sarjan todellisia tähtipelaajia, sillä Zaripov on ollut isosti esillä Venäjällä jo monen vuoden ajan. Championatin mukaan Zaripov olisi saamassa kahden vuoden pannan.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on ilmoittanut KHL:lle ja Zaripoville, että venäläishyökkääjän dopingnäytteestä on löydetty kiellettyjä aineita. IIHF:n kurinpitolautakunta on käsitellyt Zaripovin tapauksen 21. heinäkuuta. Zaripov on määrätty kilpailukieltoon 22. toukokuuta 2019 asti.

KHL:n viime kauden dopingtestaukset tehtiin yhteistyössä IIHF:n ja WADA:n kanssa, kertoo Sport-Express. KHL vahvisti käryt myös Sport-Expressille.

36-vuotias Zaripov edusti neljän viimeisen kauden ajan Metallurg Magnitogorskia. Tulevalla kaudella hänen piti pelata Ak Bars Kazanin riveissä.

Kärähtäneiden joukossa ollut kanadalaispuolustaja Smith edusti viime kaudella Medvescak Zagrebia. 32-vuotias Smith on pelannut uransa aikana myös NHL:ssä. Hänen pelikieltonsa on voimassa 2. syyskuuta 2018 asti.

28-vuotias venäläispuolustaja Konev viiletti viime kaudella Admiral Vladivostokissa. Konevilla pelikielto on voimassa 19. marraskuuta 2017 asti.