Juuse Saroksen viime kausi oli varmasti unohtumaton. Nuorten maailmanmestari ponnisti AHL:stä NHL:ään, ja pääsi kokemaan jopa Stanley Cup -finaalien tunnelman.

Kasvattajaseuransa HPK:n jäilläkin kesällä piipahtanut torjuja viihtyy rapakon takana, vaikka takana onkin esimerkiksi muutto ja pitkä asuminen hotellissa.

– Tosi hyvin olen viihtynyt Nashvillessä, kiva kaupunki. Ihmiset ovat tosi mukavia. Kyllä siellä rauhassa saa liikkua, pari kertaa kovempi fani on tunnistanut, mutta rauhassa saa olla, suomalaislupaus sanailee HPK:n nettisivuilla julkaistussa videohaastattelussa.

Saros sai keväällä luvan hankkia asunnon Nashvillestä. Rapakon takana tämä on merkki siitä, että murtautuminen NHL-joukkueeseen oli, jos ei toteutunut, niin ainakin erittäin lähellä.

– Viime kauden aloitin AHL:ssä Milwaukeessa, siellä oli ensimmäinen kämppä. Kun talven aikana kutsuttiin ylös, niin suunnilleen kuusi viikkoa asuin hotellissa, Saros valottaa.

Kun Nashville antoi Sarokselle luvan hommata asunnon NHL-paikkakunnalta, sai suomalaislupaus ikään kuin vihiä pelipaikasta ylhäällä.

– Sitten minulle annettiin lupa hankkia kämppä sieltä, se on vähän kuin merkki siitä, että olet vakiinnuttanut paikan NHL:ssä. Vaikka ikinä ei varmaksi tiedä.

– Asunto piti käydä tyhjentämässä toisessa kaupungissa ja muuttaa Nashvilleen. Siinä oppii matkan varrella, tapahtumarikkaan kauden pelannut torjuja valaisee opettavaisen vuoden annista.

Tilastojen valossa Saroksen viime kausi oli kelvollinen. AHL:n runkosarjassa kiekot pysähtyivät peräti 93,4 prosentin varmuudella ja NHL:ssäkin 92,3 prosentin edestä. Pudotuspelien rupeama (82,4) jäi vielä toistaiseksi vaisuksi.