Keskiviikkona kerrottiin, että Kanadan joukkuetta ensi talven olympialaisiin kokoava Sean Burke tarkkailee kieli pitkänä ja korvat höröllä sopimuksettomien hyökkääjien Jarome Iginlan ja Shane Doanin tilannetta.

Burke pitää konkarihyökkääjille olympiajoukkueen ovea auki, jos nämä eivät päätyisi allekirjoittamaan sopimusta minkään NHL-joukkueen kanssa.

Nyt potentiaalisten Kanadan olympiapelaajien listalle on lisätty uusi erittäin mielenkiintoinen nimi: Nashville Predarorsin kokenut keskushyökkääjä Mike Fisher.

Fisherin, 37, tilannetta on pyöritelty kesän aikana jos johonkin suuntaan. Mies itse on vihjaillut lopettamisella, mutta myös halullaan jatkaa ja yhä voittaa jotakin lajin parissa.

(Lue SuomiKiekon aiempi juttu tästä.)

Heti kauden jälkeen syvästi uskonnollinen Fisher sanoi kuuntelevansa, mitä mieltä jumala on hänen tulevaisuudestaan ja rukoilevansa tältä vastausta.

(Lue SuomiKiekon alkuperäinen juttu tästä.)

Nyt Fisherin päätökseen yrittää osaltaan vaikuttaa myös kattojärjestö Hockey Canadan jääkiekkotoimintojen varapresidentti Scott Salmond. Tämä paljasti vancouverilaiselle TSN 1040 -radiokanavalle, että Hockey Canadasta on otettu yhteyttä Fisheriin olympialaisiin liittyen.

– Meillä on valtava kunnioitus kaikkia näitä pelaajia (Iginla, Doan, Fisher) kohtaan. Ei ole epäilystäkään, etteikö heidän kokemuksensa ja johtajuutensa olisi arvokasta olympiajoukkueellemme, Salmond sanoi.

Fisherin kaksivuotinen ja 8,8 miljoonan dollarin arvoinen sopimus päättyi kauden jälkeen. Predatorsin GM David Poile sanoi aiemmin keskustelevansa joukkueen viime kauden kapteenin kanssa tämän jatkosta vielä tämän viikon aikana.

– Sanoisin, että ensi viikolla meillä pitäisi olla jo jotain tiedossa, Poile totesi The Tennessean -lehdelle alkuviikolla.