NHL:ssä tulee tänä kesänä eteen normaalista poikkeava ohjelmanumero.

Las Vegas Golden Knightsin liittyessä liigaan ohjelmassa on laajennusdrafti. Siinä Golden Knights poimii jokaisesta nykyisestä 30 NHL-seurasta yhden pelaajan itselleen.

Ennen tilaisuutta NHL-seurojen ”suojauslistat” tulevat julki. Tässä yhteydessä selviää, mitä vaihtoehtoja Vegasilla on laajennusdraftia ajatellen.

Tilaisuus luo kuitenkin omalta osaltaan epävarmuutta nykyisten NHL-seurojen joukossa.

Asiasta puhui Anaheim Ducksin hyökkääjä Andrew Cogliano, joka saattaa hyvinkin olla yksi niistä pelaajista, jotka ovat tarjolla Vegasille.

– En ole jutellut Bobin (Ducksin GM Bob Murray) kanssa asiasta. Ei hän ole sanonut mitään siitä. Nyt ollaan kuitenkin vielä aikaisessa vaiheessa prosessissa, enkä ole varma siitä, mitä tuosta saa edes selville, Cogliano sanoi the Orange County Registerin toimittajalle Eric Stephensille.

Piakkoin 30 vuotta täyttävä Cogliano nakutti Ducksille tällä kaudella 82 runkosarjaottelussa tehot 16+19=35. Cogliano on tullut tutuksi luotettavana alivoimapelaajana, joka on saanut mukavasti roolia myös kärkiketjujen puolella.

Laajennusdraftiin Cogliano aikoo suhtautua ammattimaisesti kaiken epävarmuuden keskellä.

– Totta kai sitä haluaa olla sellainen pelaaja, jonka he näkevät kuuluvan joukkueeseen. Jos sinua ei suojata ja he (Vegas) eivät nappaa sinua, niin se on vain elämää. Sen kanssa pitää elää. Sitä voi käyttää motivaattorina, Cogliano pyöritteli.