Sinivalkoinen NHL-ääni suuren jenkkimedian haastattelussa – avasi sensaatioksi noussutta selostustaan

© Kuva: Getty Images

Viasatin NHL-selostaja Antti Mäkisen selostus Pekka Rinteen ilmiömäisestä torjunnasta NHL:n finaalien neljännessä pelissä sai paljon huomioita Pohjois-Amerikassa.

Useat jenkkimediat noteerasivat Mäkisen selostuksen sosiaalisessa mediassa.

Mäkinen karjuu tilanteessa täysin euforisessa tilassa, kutsuen lopuksi Pekka Rinnettä ”keltaiseksi Tarzaniksi”.

NBC:n haastattelussa Mäkiseltä pyydettiin, että hän kääntää kulttimaineeseen nousseen selostuksen englanniksi.

– Rinteen torjuessa Sidney Crosbyn puolittaisen läpiajon toistelin vain, että ”Rinne kestää!” ja ”uskomaton torjunta!” ja hetken päästä kutsuin Rinnettä ”keltaiseksi Tarzaniksi” ja selostuksesta tuli hitti, Mäkinen kertoi NBC:n toimittajalle.

Mäkiseltä kysyttiin, onko ”keltainen Tarzan” hänen antama lempinimi Pekka Rinteelle vai oliko letkautus pelkkää spontaania eläytymistä tilanteeseen.

– Se oli puhdasta tilanteeseen eläytymistä. Rinne muistutti hieman Johnny Weissmulleria (Tarzan-näyttelijä) liikkuessaan sivuittain. Ajattelin: ”keltainen Tarzan, miksipä ei?”

Haastattelun lopussa Mäkinen avasi NHL-finaalien huomioarvoa Suomessa.

– Sanotaan näin, että Suomessa on 5,5 miljoonaa ihmistä, joista puolet katsoo pelejä tai lukee lehdistä, miten otteluissa on käynyt. Totta kai se lisää huomioarvoa, kun meillä Pekan tasoinen supertähti Stanley Cupin finaaleissa. Viime vuosina meiltä on puuttunut isot nimet finaaleista.

Katso Antti Mäkisen haastattelu tästä. (Linkki vie NBC:n sivuille)