Tampa Bay Lightningin GM Steve Yzerman on tehnyt päätöksen olla pyytämättä konkarihyökkääjä Ryan Callahania luopumaan sopimuksessa olevasta siirron estävästä pykälästä, Tampa Bay Times -lehti uutisoi.

Callahanin siirron estävä pykälä tarkoittaa sitä, että Lightningin on pakko suoja 32-vuotias veteraani kesäkuun 18. päivänä alkavasta Vegas Golden Knightsin laajennusdraftista.

Callahanin kuuden vuoden ja 34,8 miljoonan dollarin arvoinen sopimus päättyy kauteen 2019-20. Jenkkihyökkääjän ura on kuitenkin pahasti laskusuunnassa, eikä hän ole lähellekkään jättimäisen lähes kuuden miljoonan dollarin kausipalkan arvoinen.

Näyttävän uran tehnyt soturi kärsi vakavan leikkauksen vaatineen lonkkavamman kauden alussa, eikä hän pelannut enää sen jälkeen. Callahan kerkesi pelata vain 18 ottelua, joissa hän teki tehopisteet 2+2. Hänen oletetaan kuntoutuvan ensi kauden alkuun mennessä.

Callahanin suojaaminen tietää sitä, että Lightningilta jää suojaamattomien pelaajien ulkopuolella kaksi todellista laatuhyökkääjää.

Jos Lightning suojaa oletetulla kaavalla, eli seitsemän hyökkääjää, kolme puolustajaa ja yhden maalivahdin, joukkueella jää suojauksen ulkopuolelle suurella todennäköisyydellä toinen tärkeä avainpelaaja Alex Killorn tai Vladislav Namestnikov.

Ilman vaihtokauppoja, Lightning tulee menettämään täysin ilmaiseksi arvokkaan palasen.

Arvio: Tampa Bay tulee suojaamaan nämä pelaajat laajennusdraftissa:

Hyökkääjät:

Steven Stamkos
Nikita Kutsherov
Ondrej Palat
Tyler Johnson
Ryan Callahan
Jonathan Drouin
Vladislav Namestnikov

Puolustajat:

Viktor Hedman
Anton Strålman
Jake Dotchin

Maalivahti:

Andrei Vasilevski