Ensi kaudella NHL:ään uutena seuran liittyvä Vegas Golden Knights on tehnyt pelaajakaupan, mikä sisältää ”merkittävän ison nimen”, jos NBC:n toimittaja Pierre McGuiren puheita TSN 1200 -radiokanavalla on uskominen.

Kokenut ja arvostettu toimittaja sai viikonloppuna lähteistään tiedon, että Vegas on neuvotellut vaihtokaupan jättimäistä palkkaa tienaavasta ja merkittävästä nimestä. Kauppaa ei kuitenkaan ole vielä virallisesti julkistettu, eikä McGuire halunnut paljastaa pelaajan nimeä.

– Minulle on kerrottu, että Vegas on hankkinut vaihtokaupassa merkittävän suuren nimen joukkueeseensa. Seura, joka antaa vaihdossa merkittävän pelaajan, joutuu luovuttamaan Vegasiin myös huomattavan suuren varausvuoron pitkällä tulevaisuudessa pidettävään varaustilaisuuteen, McGuire kertoo TSN 1200 -kanavalla.

McGuiren puheista voi siis päätellä, että vaihtokauppaan liittyvän pelaajan vaihtoarvo on miinuksilla suuren palkkansa vuoksi ja sen vuoksi toinen NHL-seura haluaa päästä hänestä eroon.

Kokenut toimittaja uskoo, että Vegasin joukkueesta tulee parempi kuin ihmiset uskovat.

– Sen perusteella mitä pelaajia tiedän menevän sinne – uskon, että heidän joukkueensa tulee olemaan parempi, mitä ihmiset luulevat. He tulevat saamaan pelaajia, jotka tuovat brandille tunnettavuutta, McGuire sanailee.

Vegasin GM George McPhee vihjailee, että alkaneella viikolla tullaan näkemään vaihtokauppoja.

– Olemme tarpeeksi pitkällä jo muutaman NHL-seuran kanssa, joten tavoitteeni on istui koko maanantai ja tiistai puhelimen ääressä ja katsoa mitä saamme aikaan. Meillä on ollut erittäin hyviä keskusteluja ja uskon, että jotkut asiat voivat tapahtua jo ensi viikolla, McPhee kertoo ESPN:n mukaan.

McPheen tavoitteena on saada varausvuoroja, mutta hän ei kuitenkaan halua poissulkea mahdollisuutta hommata kallispalkkaisia pelaajia joukkueista, jotka taistelevat totisesti palkkakattoa vastaan.

– Monet GM:t ovat olleet todella suorapuheisia siitä mitä he haluavat tehdä ja kenet he aikovat suojata ja jättää suojaamatta laajennusdraftissa. Me yritämme löytää keinot auttaa toisiamme. Emme voi kuitenkaan tehdä sitä jokaisen joukkueen kanssa, McPhee paljastaa haastattelussa.