Venäläistähden Ilja Kovaltshukin tulevaisuuden yllä liikkuu isoja kysymysmerkkejä.

Kovaltshuk on väläytellyt mahdollisuutta, jossa hän palaisi NHL:ään. Tuoreeltaan esillä on ollut myös skenaario, jossa Kovaltshuk jatkaisi pelaamista KHL:ssä.

New York Postin mukaan yli puolen tusinaa seuroja on tällä hetkellä Kovaltshukin perässä.

Mukana on joukkueita isoilta markkina-alueilta, kuten New Yorkista sekä Torontosta.

Kiinnostuneiden seurojen joukossa ovat New York Postin mukaan myös muun muassa St. Louis Blues (Kovaltshukin entinen joukkuetoveri Martin Brodeur toimii seuran apulais-GM:nä) ja San Jose Sharks (Kovaltshukin edellinen NHL-valmentaja Peter DeBoer toimii seuran luotsina).

Kytköksiä löytyy myös Maple Leafsista, jossa GM:nä toimii Lou Lamoriello. Juuri Lamoriello oli solmimassa aikanaan Kovaltshukille 15 vuoden ja 100 miljoonan dollarin sopimusta.

Kovaltshuk lähti takaisin Venäjälle nimenomaan Devilsistä kesällä 2013. Sen jälkeen hän on edustanut KHL:n mahtiseuraa SKA:ta, jossa hän nakutti viime kaudella runkosarjassa 60 ottelussa 32 maalia ja 78 pistettä.

TSN:n toimittajan Bob McKenzien mukaan Kovaltshukin pitää tehdä ensin sopimus New Jersey Devilsin kanssa, minkä jälkeen hänet voi hankkia itselleen treidillä.

Devils kun omistaa Kovaltshukin oikeudet.

34-vuotias Kovaltshuk saattaa kuitenkin jäädä Venäjälle sen takia, että hän pääsisi pelaamaan talviolympialaisissa Etelä-Koreassa. Kyseinen turnaus on ohjelmassa ensi helmikuussa.