Anaheim Ducksista kuuluu nyt jatkuvasti uutisia.

Eivätkä ne ole pelkästään positiivisia.

Tänään aamulla Suomikiekko.com kertoi The Fourth Period -sivuston päätoimittajan David Pagnottan tietoihin perustuen, että Ducks on jo sopinut kauppaavansa suomalaispuolustaja Sami Vatasen tulokasseura Vegas Golden Knightsiin.

Tapetilla on ollut myös tapaus, jossa Ducks osti puolustaja Simon Despresin sopimuksen ulos, vaikka tämä oli ollut loukkaantuneena käytännössä koko viime kauden. NHL:n pelaajayhdistys NHLPA on kuitenkin päätynyt siihen, että ulososto oli pykälien mukainen.

Nyt näyttää siltä, että Ducksin luottosentteri Ryan Kesler saattaa joutua olemaan sivussa kauden avauksesta. Ainakin harjoitusleirin alku 32-vuotiaalta keskushyökkääjältä menee sivu suun, nhl.com kertoo.

Kesler on joutunut käymään lonkkaoperaatiossa. Sentteri on harjoittelukiellossa näillä näkymin 12 viikon ajan.

Keslerin poissaolo tekisi ison loven Ducksin sentteriosastolle. Kesler teki viime kaudella 82 ottelussa tehot 22+36=58, vaikka miehen suurimmat ansiot eivät ole hyökkäyspelissä.

Kesler on jo viidennen kerran urallaan ehdolla NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle ojennettavan Selke Trophyn voittajaksi. Kesler voitti kyseisen pystin 2011.

Siirron estävän sopimuspykälän takia Kesler on automaattisesti niiden pelaajien listalla, jotka Ducks suojaa laajennusdraftissa. Kaikki suojauslistat tulevat julkisiksi kello 17 Suomen aikaa.