Anaheim Ducks osti perjantaina ulos puolustajansa Simon Despresin sopimuksen. Näinä aikoina teossa sinänsä ei ole mitään kummallista.

Mutta tämä ulososto nostatti kulmakarvoja siellä täällä.

Despres oli nimittäin loukkaantumisen takia sivussa lähes koko viime kauden. Aivotärähdyksen oireista kärsinyt Despres pystyi pelaamaan Ducksin paidassa vain yhden NHL-ottelun.

Edellinenkin kausi jäi Despresiltä pahasti vajaaksi, kun tämä pystyi pelaamaan vain 32 ottelua. Häneltä siis meni kahden viime kauden aikana sivu suun kaikkiaan 131 ottelua.

NHL:n säännöissä on pykälä, jonka mukaan loukkaantuneen pelaajan sopimusta ei voi ostaa ulos. Despresin tapaus on kuitenkin sen verran kimurantti, että NHL ja pelaajayhdistys NHLPA ovat valmiita hyväksymään ulososton.

– Despresin tapaukseen liittyy monia yksityiskohtia. Olemmekin yhdessä pelaajayhdistyksen kanssa yrittäneet löytää tähän tapaukseen sopivia sääntöjä, joita voidaan käyttää hänen sopimukseensa liittyen. Meillä on käsitteellisellä tasolla yhteisymmärrys asiasta, ja parhaillaan dokumentoimme päätöstä, NHL:n varakomissaari Bill Daly kertoi Orange County Register -lehden jutussa,

– Osapuolet ovat neuvotelleet, ja toivomme pääsevämme ratkaisuun pian, NHLPA:n tiedottaja Jonathan Weatherdon puolestaan sanoi.

Ducksin GM Bob Murray oli pahoillaan Despresin puolesta, mutta piti ratkaisua kaikkien osapuolten kannalta parhaana.

– Simon Derpres on hyvä jääkiekkoilija ja hieno ihminen. Mutta tällä hetkellä minusta tuntuu, että on kaikille parasta, että tiemme eroavat. Toivotamme hänelle kaikkea hyvää tulevaisuuteen, Murray sanoi.

Myös Despresin twiitistä saattoi päätellä, ettei mies jäänyt kantamaan kaunaa Ducksille.

– Haluan kiittää Anaheim Ducksia mahtavista 2,5 vuodesta. Toivotan joukkuetovereilleni kaikkea hyvää ja jatkan eteenpäin vilpittömin mielin, Despres twiittasi.

Despresillä oli sopimuksestaan jäljellä neljä vuotta, joiden arvo oli 15,9 miljoonaa dollaria. Ulososton myötä Ducks maksaa Despresille palkkaa vielä kahdeksan vuoden ajan, mutta vain kolmanneksen jäljellä olleesta summasta, eli 5,3 miljoonaa dollaria.

Jos Despresin twiitti ei näy kunnolla, voit katsoa sen tästä.