Voitosta voittoon edenneellä Venäjällä on varsin herkullinen tilanne, sillä sen MM-joukkueeseen mahtuu vielä useita pelaajia.

MM-miehistöön voi nimetä 22 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia. Venäjä on tähän mennessä nimennyt kolme veskaria, mutta ainoastaan 19 kenttäpelaajaa, joten tilaa on vielä kolmelle kenttäpelaajalle.

Venäjän alkuperäinen suunnitelma, jonka Venäjän jääkiekkoliiton varapresidentti Roman Rotenberg paljasti (lue tästä), oli peluuttaa MM-kisoissa ainoastaan yhtä ketjullista NHL-hyökkääjiä. Syynä on se, että ensi vuoden olympiakisat pelataan ilman NHL-miehiä ja Venäjä haluaa valmistaa maajoukkueessa pelaavia KHL-pelaajia jo nyt olympialaisiin. Venäjällä on tällä hetkellä MM-kisajoukkueessa ketjullisen verran NHL-hyökkääjiä (Artemi Panarin, Nikita Kutsherov ja Vladislav Namestnikov), joten Rotenbergin mainitsema kiintiö olisi täynnä.

Washington Capitalsin putoaminen voi tarkoittaa kuitenkin sitä, että Venäjä saattaa tehdä sittenkin täyskäännöksen alkuperäiseen suunnitelmaansa. Ei Venäjä huvikseen ole pitänyt ylimääräisiä paikkoja vapaana kokoonpanossaan. Onhan se kieltämättä houkuttelevaa ottaa MM-kisoihin Aleksandr Ovetshkinin ja Jevgeni Kuznetsovin kaltaiset pelimiehet. Mikäli näin tapahtuu, voidaan Rotenbergin sanoa puhuneen palturia.

Venäjä lähtee tänään Tanskaa vastaan ainoastaan 11 hyökkääjällä, sillä Sergei Mozjakin on yhä loukkaantuneena. Mozjakin saattaa vielä kuntoutua ja palata Punakoneen kippariksi.