Roman Rotenbergin mukaan Venäjän tämän vuoden joukkue MM-kisoissa ei pullistele NHL-pelaajia.

Rotenberg kertoi Sovetski Sport -lehdelle, että maajoukkue on sopinut Venäjän jääkiekkoliiton kanssa konseptista, jonka mukaan vain yhden ketjun verran pelaajia valitaan NHL:stä, kun taas kolme muuta ketjua koostetaan KHL-pelaajista.

Tämä johtuu tulevista olympialaisista, jonne NHL ei ole lähettämässä pelaajiaan. Venäjä ei näe järkeväksi haalia kaikkia NHL:stä vapautuvia pelaajia MM-kisoihin, vaan haluaa jo valmistaa KHL-pelaajiaan olympialaisia varten.

– Voitto on aina tärkein ja Venäjän maajoukkueeseen valitaan aina parhaat pelaajat. Mutta olympialaisten tilanne on tiedossa. Siksi otamme MM-kisoihin kolme hyökkäysketjua KHL:stä ja yhden NHL:stä, Rotenberg tiivisti.

Tällä hetkellä Venäjän maajoukkueeseen on valittuna neljä NHL-hyökkääjää: Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov ja Vladislav Namestnikov, Philadelphia Flyersin Roman Ljubimov sekä Chicago Blackhawksin Artemi Panarin.

Panarin liittyy joukkueeseen toukokuun alussa.

Venäjän jääkiekkoliiton tiedotteen mukaan MM-kisoja edeltävissä Euro Hockey Tour -otteluissa joukkueeseen kuuluvat:

Maalivahdit:

Andrei Vasilevski, Ilja Sorokin Andrei Karejev

Puolustajat:

Andrei Mironov, Andrei Zubarev, Artem Zub, Aleksei Bereglazov, Ivan Provorov, Vladislav Gavrikov, Bogdan Kiselevitsh, Viktor Antipin, Anton Belov;

Hyökkääjät:

Nikita Kutsherov, Vladislav Namestnikov, Sergei Mozjakin, Anatoli Golyshev, Andrei Svetlakov, Anton Burdasov, Vladimir Tkatshjov, Sergei Plotnikov, Ivan Telegin, Sergei Andronov, Valeri Nitshushkin, Nikita Gusev, Vadim Shipatshev, Jevgeni Dadonov ja Roman Ljubimov.

EHT-ottelujen jälkeen Venäjä kohtaa vielä oman ”olympiajoukkueensa” eli tämän hetken kakkosjoukkueensa.