KÖLN. Kevään MM-kisojen finaali huipentui erityisesti yhteen tarinaan.

Ruotsi sai kisoihin mukaansa New York Rangersin supertähden Henrik Lundqvistin, joka halusi tulla pelaamaan veljensä Joel Lundqvistin rinnalle.

– Henrik oli todella pettynyt, kun he tippuivat Rangersin kanssa NHL:ssä. Sanoin, että meillä on hyvä ryhmä. ”Haluamme sinut, tarvitsemme sinua!” Hän tuli ja pelasi aivan huipputasolla. Aivan mahtavaa, veljeksistä Joel hehkutti pelin jälkeen.

– Kulta on aina kulta, mutta että voittaa sen vielä Henrikin kanssa täällä. Kasvoimme yhdessä ja katsoimme aina kun Ruotsi pelasi esimerkiksi MM-kisatasolla. Nyt sitten kultaa. Tämä on kuin unelmien täyttymys! Uskomaton tunne!, Joel jatkoi.

Veljeksien kommentit olivat erittäin haluttua tavaraa sen jälkeen kun Ruotsi oli kaatanut Kanadan rankkareilla. MM-finaali meni Ruotsin nimiin lukemin 2-1.

Haastattelualueella Joel eteni pisteeltä toiselle. Henrik seurasi piakkoin perässä.

– Kun lähdin New Yorkista, olin todella pettynyt. Näin kuitenkin, että tämä on mahtava mahdollisuus minulle tulla, pelata maamme puolesta ja pelata veljeni kanssa, Henrik mietti.

35-vuotiaille Lundqvisteille tämän kevään mahdollisuus saattoi olla jopa viimeinen kansainvälisellä tasolla.

– En tiedä montako niitä enää tulee. Tämä oli tavoite, tästä unelmoin, Henrik tunnelmoi.

Henrikille nimenomaan Kanadasta oli ehtinyt tulla paha peikko. Siltäkin kannalta sunnuntain voitto maistui erityisen maukkaalta.

– Olen hävinnyt heille olympialaisissa ja MM-kisoissa, joten ajattelin, että nyt on aika päihittää heidät. Kun pystyimme tekemään sen, tunne oli aivan mahtava, Henrik hehkutti.

Henrik innostui myös hieman vitsailemaan veljesasetelmasta.

– Ainoa juttu on se, että hänellä on kolme (kultaa), minulla vain yksi, Henrik letkautti.

Ruotsin joukkue matkaa takaisin kotimaahan maanantaina.

– Pääsemme jakamaan kultajuhlat kansan kanssa. Tiedossa ovat varmasti huimat juhlat. Ainakin pitäisi olla!, Joel uskoi.