Nashville Predatorsin maalilla Pekka Rinne yrittää pysäyttää vielä yhden joukkueen tänä keväänä.

Pittsburgh Penguinsin.

Rinteen edustama Predators raivasi tiensä Stanley Cup -finaaleihin saakka, mihin Penguins saapui lopulta vastustajaksi.

Monet eri tahot ovat ehtineet hehkuttaa Rinnettä tämän kevään aikana.

The Tennessean -lehdessä etsittiin taustaa sille, miten Rinne on noussut näin korkealle tasolle.

Hyvin läheltä Rinteen työskentelyä seurannut Carter Hutton listasi useamman syyn menestyksen taakse. Muun muassa kilpailuhalukkuuden ja kyvyn laittaa asiat perspektiiviin.

– Isoin juttu on se, että hän pystyy käytännössä erottamaan pelin ja muun elämän toisistaan, kolmen kauden ajan Rinteen kanssa Predatorsin maalivahtikaksikon muodostanut Hutton sanoo.

Nykyään Hutton torjuu kiekkoja St. Louis Bluesin paidassa.

Rinne itse allekirjoittaa olevansa edelleen tunteella elävä maalivahti.

– Olen yleensä hyvin ankara itselleni. Se on jotain, minkä kanssa olen tehnyt töitä jo pitkän aikaa. Olen ollut hyvin harmissani tappioiden jälkeen ja olen syyttänyt niistä itseäni.

– Nyt tunnen niin, että voitamme tai häviämme, yritän käsitellä niitä samalla tavalla. Maalivahtina, tuollaisten tunnetilojen näyttäminen voi hyvin levitä ympäri koppia. Kun olen ollut täällä jo tovin ajan, tunnen, että tuo on yksi tapa näyttää johtajuutta, Rinne miettii.

Kaukalon ulkopuolella Rinteen asenne on kerännyt kovasti kiitosta.

– Uskon hyvään energiaan. Mietin aina sitä, että kun tulee johonkin huoneeseen tai johonkin tilaan, mitä sitä tuo mukanaan?

Rinne on ottanut siipiensä alle muun muassa toisen suomalaisvahdin Juuse Saroksen, joka asui Rinteen luona aikanaan seuran harjoitusleirin yhteydessä.

Saros tapasi tällöin nuoruuden idolinsa.

– Käteni vapisivat, Saros muistelee tapaamista.

Suurempi jännitys katoaa hyvin nopeasti, kun oppii yhtään tuntemaan Rinnettä.

– Hän on yksi niistä kavereista, jotka käyttäytyvät niin kohteliaasti ja pystyvät ilahduttamaan toisen päivää pelkällä persoonallisuudellaan, Predatorsin entinen maalivahti Chris Mason näkee.

Mason muodosti maalivahtikaksikon Rinteen kanssa suomalaistorjujan NHL-uran alkuvaiheilla.

– Sitä haluaa pelata Pekka Rinteen kaltaiselle kaverille. Sitä haluaa maksaa hintaa, ottaa iskuja vastaan tai tehdä ihan mitä tahansa. Hän on senkaltainen persoona, Mason ylistää.