Nashville Predatorsin tähtivahti Pekka Rinne eteni Stanley Cup -finaaleihin torjumalla sensaatiomaisen voiton NHL:n läntisen konferenssin finaaleissa Anaheim Ducksista.

Nashville voitti kuudennen osaottelun maalein 6-3. Predatorsin voiton takuumies oli tuttuun tyyliin suomalaisvahti Rinne, joka torjui kamppailussa 38 kertaa. (Lue ottelusta lisää klikkaamalla tästä)

Rinteelle satoi ottelun jälkeen mielettömiä kehuja ESPN:n asiantuntija Barry Melroselta.

– Rinne oli uskomaton. Tänään Nashvillen ei pitänyt edes olla mukana pelissä. Ducks oli niin paljon parempi kentällä, mutta Rinne seisoi päällään. Hän antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa, Melrose ylistää ESPN:n sivuilla.

Melrose nostaa Rinteen ykkössuosikiksi pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle jaettavaan Conn Smythe -palkintoon. Kokeneen asiantuntijan mukaan suomalaistorjujan tulisi saada pysti vaikka hän ei voittaisi Stanley Cup -pokaalia.

– Antakaa hänelle Conn Smythe -palkinto, nyt! Vaikka Nashville häviäisi finaalin, palkinto kuuluu silti Rinteelle. Hän on ollut niin hyvä ja dominoiva pelaaja, Melrose tykittää.

NHL:n historiassa Conn Smythe -pysti on mennyt vain viisi kertaa Stanley Cup -finaalin hävinneen joukkueen pelaajalle.

Edellinen finaalin hävinnyt ja arvostetun yksilöpalkinnon voittanut pelaaja oli Anaheim Mighty Ducksin maalivahti Jean-Sebastian Giguere kaudella 2002-03.