PARIISI. Leijonien osalta MM-kisojen avausottelu tarjosi tarvittavan.

Voiton.

Se näytti tulevan jo kohtuullisen helposti, kun valkopaitainen Suomen joukkue takoi avauskympillä jo taululle 2-0.

– Tultiin mun mielestä tosi hyvin peliin ja oikeastaan jokainen kenttä loi maalipaikkoja. Sitten päästettiin kaveri vähän liikaa mukaan. Otettiin ehkä pikkuisen jalkaa pois kaasulta, Leijonien sankariksi noussut Veli-Matti Savinainen mietti.

Ihmeellisyydeksi nousi se, miten ote kirposi Leijonien käsistä. Ensimmäiset 30 minuuttia kun mentiin aivan suomalaistahtiin.

Mistä tämä johtui?

Se oli kova kysymys muun muassa Savinaiselle.

– Sen kun osaisi sanoa.

– Se oli varmasti monen sattuman summa, että mitä siinä tapahtui. En itse osaa sanoa. Ehkä siinä vähän ripailtiin keskialueella ja sitä kautta Valko-Venäjä sai käännettyä peliä. Ekassa erässä pystyttiin tulemaan yhdessä kiekon kanssa hyökkäysalueelle tai pystyttiin heittämään hyvärytminen päätykiekko. Ja pystyttiin voittamaan vielä niitä. Sitten (toisessa erässä) se hävisi. Ei saatu päätykiekkoja, vaan oltiin huonossa rytmissä, Savinainen analysoi.

Tällä kaudella Liigan maalikuninkuuden nimiinsä vienyt Savinainen nousi sankariksi kolmannessa erässä, kun hän napautti kiekon sisään ylivoimalla.

– Ei noita liikaa ole. Aina kun näissä karkeloissa tekee maalin, niin kyllä ne nousevat tärkeysarvossa korkealle, Tappara-tykki hymyili.

Savinaisen maali päätti hienon ylivoimakuvion, jossa Mikko Rantanen ja Sebastian Aho pelasivat kiekon hänelle.

Ylipäätänsä Leijonien ylivoima näytti hyvin lupaavalta.

Savinainen haki esimerkin tästä oman ylivoimaketjunsa kautta.

– Kauanko me oltiin, joku puolitoista minuuttia Valko-Venäjän alueella ja luotiin maalipaikkoja varmaan joka seitsemäs sekuntti. Saatiin voitettua jatkokiekot ja sitä kautta saatiin luotua lisää paikkoja. Toki sitten se yksi maali tuli siihen päälle.

Itse avauspelin tunnelma jäi vajaaksi. 15000 katsojan areenalle oli raahautunut vain noin 3000 katsojaa. Järjestäjät kaunistelivat lukemia kovasti (5078), mutta todellisuus oli toista.

– Jos ei ole kisajärjestäjä ja kaksi tuntematonta tulee, niin eivät ne hallit sitten ihan täynnä ole, Savinainen kuittasi aiheen.