Kevään MM-kisat käynnistyvät perjantaina Prahassa ja Ostravassa. Tämän vuoden MM-kisoissa on mukana runsas määrä kovan luokan NHL-pelaajia.

Tässä artikkelissa käydään läpi ennakkoon MM-turnauksen parhaimmat hyökkääjät.

3. Adrian Kempe, Ruotsi

Los Angeles Kingsin ruotsalaishyökkääjä Adrian Kempe, 27, oli tällä kaudella joukkueensa paras pistemies, kun 77 runkosarjaotteluun syntyivät tehopisteet 28+47=75. Pudotuspeleissä hän iski viiteen matsiin pisteet 4+1. Kempe on pelannut urallaan kolmet MM-kisat ja voittanut maailmanmestaruuden kertaalleen. Hän on ollut turnauksissa aina elementissään ja onnistunut myös tuloksenteossa. Kempe on kymmenen vuoden takainen ykköskierroksen varaus, mutta hänen NHL-uransa on lähtenyt kunnolla liitoon aivan viime vuosina. Nykykunnossaan Kempe on MM-turnauksen yksi vaarallisimmista hyökkääjistä.

2. Connor Bedard, Kanada

MM-kisojen mielenkiintoisin ja seuratuin yksilö on taatusti Kanadan superjuniori Connor Bedard, 18. Viime kesän ykkösvaraus viimeisteli ensimmäisellä NHL-kaudellaan Chicago Blackhawksin riveissä 68 otteluun tehopisteet 22+39=61 ja oli surkean Blackhawks-nipun paras maalintekijä ja pistemies, vaikka missasikin 14 ottelua. Bedard on tehnyt hurjaa jälkeä junioritasolla niin nuorten maajoukkueissa kuin WHL:ssäkin. Ensimmäinen kausi miesten tasolla oli niin ikään erittäin onnistunut, mikä lupaa hyvää myös tulevaa MM-turnausta silmällä pitäen.

1. Brady Tkachuk, Yhdysvallat

Ottawa Senatorsin kapteeni Brady Tkachuk, 24, osallistuu ensimmäistä kertaa urallaan miesten MM-kisoihin. Hän tehtaili menneellä NHL-kaudella 81 otteluun tehopisteet 37+37=74 ja voitti joukkueensa sisäisen pistepörssin. Tkachuk on kolmella viime NHL-kaudellaan rikkonut 30 maalin rajapyykin ja kertaalleen on ylittynyt myös 80 tehopisteen raja. Yhdysvallat lähtee tämän kevään MM-karkeloihin kovalla ryhmällä täynnä NHL-nimiä ja heistä Tkachuk on se kirkkain yksilö, jolta on lupa odottaa onnistunutta turnausta.

Kunniamaininnat: Nico Hischier, Sveitsi & Brandon Hagel, Kanada

LUE MYÖS