Jutin Ylämummo: ”Ottelun alku on pirun tärkeä”

Muutto Kölniin on takana ja hommat jatkuvat Saksan maalla. Vastassa on taas pohjoisamerikkalainen joukkue ja NHL-pelaajia vastassa. Ne tulee aina todella kovaa ottelun alut ja Leijonien pitää raapia kaikki mitä löytyy pelin alusta asti. Nyt kannattaa oikeasti pysyä jäähyaitiosta pois.

Ei tuolla jäähymäärällä voida pärjätä, joka tuli Kanadaa vastaan. Se asia on vaan pantava kuntoon.

Tästä jäähyasiasta on varmasti keskusteltu, eikä sitä voi ylipainottaa. Se pitää saada läpi jätkille. Vastuu mailasta, ettei tule korkeata mailaa ja hyökkäyspäässä ei voi enää ottaa tyhmiä jäähyjä.

Löytää se linja. Ei sitä tietysti voi vain keskittyä tämmöiseen, että ei oteta jäähyjä, tai menee perseelleen keskittyminen. Jokaisen pelaajan pitää vain tiedostaa se.

Jos se jäähy sitten tulee, pitää skarpata ja se pitää tappaa. Meidän alivoima ei ole kuitenkaan toiminut, etenkin Kanadaa vastaan se oli heikkoa. Siinä on myös parantamisen varaa.

Maalivahtivalinnassa on joukkuejohdolla kyllä pähkinä. Uskon, että Säteri jatkaa. Päätös on kuitenkin tehtävä ja maalivahti kuka pelaakin, pitää hänen pystyä auttamaan joukkuetta ja kenttäpelaajien pitää auttaa maalivahtia läpi ottelun, mutta saamaan etenkin hyvän alun.

Eihän Kanada-ottelun maaleista voi yksin maalivahtia syyttää, mutta jossain välissä pitää tulla niitä Jarmo Myllys -hetkiä ja pitää Leijonia pystyssä. Tulee varmasti USA:n hetkiä pelissä ja maalivahdin on syytä ottaa niitä hyviä koppeja. Maalivahdilta tarvitaan torstaina vahva peli.

Korostan vielä sitä, että Yhdysvaltoja vastaan ottelun alku on pirun tärkeä. Ne tulee satsaamaan kaiken siihen. Se on aivan varma, että ne tulee hulluna päälle ja hakevat sitä henkistä otetta.

Siihen alkuun Leijonan taistelu ja mopo liikkeelle.

USA:n poika on monta kertaa tuskastunut, jos Suomi on pysynyt tiiviinä pakettina ja niin voi käydä torstainakin. Ne ottaa jäähyjä, sitten rangaistaan. Sekin on nähty historian kirjoissa monet kerrat. Leijonat tarvitsee kuitenkin hyvän alun.

Timo Jutila

Timo Jutila voitti vuonna 1995 Leijonien kapteenina ja keväällä 2011 joukkueenjohtajana MM-kultaa. MM-kisojen aikana saamme SuomiKiekko-sivustolla nauttia ”Jutin Ylämummo”-palstan myötä miehen videoista ja teksteistä (uutinen).