Tiukka viikonloppu edessä.

Lauantaina on heti päiväpeli, niin siihen pitää saada aamusta asti kehitettyä energiatasot toppiin ja pelissä keskittyä omaan pelaamiseen. Vastaan tulevat Viikingit. Kovakuntoisia jätkiä, jaksaa painia ja painaa. Leijonien pitää saada se oma homma toimimaan ja tietynlainen turbulenssi poikki.

Nyt on neljä peliä pelattu ja seitsemän pinnaa kasassa. Eteenpäin mennään peli kerrallaan ja tilanne pitää saada rauhoitettua. Iso viikonloppu edessä. On sellaisia ollut ennenkin, mutta nyt ainoastaan voitot riittää. Simppeliä matematiikkaa, kyllä Leijonat tietää, että pitää ensin voittaa Norja ja sitten Sveitsi.

Norjalla on viikinkejä, sotureita, jotka taistelee ja myös taitavia jätkiä. Suomi on kuitenkin parempi joukkue ja tämä peli pitää pystyä voittamaan. Leijonien pitää saada jalka kulkemaan ja kyetä vastaamaan kamppailupelaamiseen, sillä Norja pelaa fyysistä kiekkoa. Siellä on pelaajia KHL:stä, Liigasta ja Ruotsin liigasta. Sitä ei aina osata täällä Suomessa hiffata, että kyllä siellä Norjassakin osataan pelata. Norja on ollut pitkään A-sarjassa.

Esimerkiksi muistan yhden pelin, kun olin joukkueenjohtajana, pelattiin niitä vastaan Halifaxissa 2008 ja se oli todella kova paini. Varsinainen peliaika päättyi 2-2. Niiden maalivahti keräsi muistaakseni jatkoerineen 64 torjuntaa. Kaikkea on matkan varrella nähty. Se on fakta, että valtavan työn saa joka ilta – tai lauantain tapauksessa päivä – tehdä, että saa kolme pinnaa.

Timo Jutila

Timo Jutila voitti vuonna 1995 Leijonien kapteenina ja keväällä 2011 joukkueenjohtajana MM-kultaa. MM-kisojen aikana saamme SuomiKiekko-sivustolla nauttia ”Jutin Ylämummo”-palstan myötä miehen videoista ja teksteistä (uutinen).