Helsingin IFK on tuttuun tapaansa pantannut ensi kauden pelaajasopimuksia, vaikka viime kauden joukkueesta on lähtenyt runsaasti pelaajia muihin maisemiin.

HIFK:sta ovat jo tähän mennessä poistuneet leijonanosan yli kolmen miljoonan pelaajabudjetista vieneet pelaajat Corey Elkins, Arttu Luttinen, Jasse Ikonen, Robert Leino, Mikael Johansson, Daniel Grillfors ja Dallas Starsin kanssa sopimuksen tehnyt Roope Hintz.

Hintzin palkan säästämisen lisäksi HIFK saa kasvattajakorvauksia Starsilta sadan tuhannen euron edestä.

Näiden pelaajien lisäksi maisemaa ovat todennäköisesti vaihtamassa keväällä heikosti esiintynyt palkkakuningas Juhamatti Aaltonen sekä puolustaja Matt Generous.

Myös kesken kauden KooKoosta siirtynen kolmikon Kai Kantolan, Jarkko Malisen ja Ryan O’Connorin tulevan kauden osoitteet ovat epäselvänä.

HIFK:lla on siis pelottavan paljon paikkailtavaa ensi kaudeksi avainpelaajien osalta, mutta ainakin helsinkiläisseuralla on käytössään erittäin paljon pelimerkkejä, joiden avulla se pystyy houkuttelemaan liigatasolla huippupelaajia.

Huhuja uusista sopimuksista HIFK:n osalta on pyörinyt mediassa runsaasti, mutta vielä seura ei ole tiedottanut joukkueestaan mitään konkreettista. Jälleenrakennuksen edessä olevan HIFK:n johdon kykyjä joukkueen rakentamisessa mitataan kesän aikana toden teolla.

Sanomatta on kuitenkin selvää, että lähiaikoina HIFK tulee tiedottamaan kovan profiilin hankinnoista.