Ulkomaalaiset tiedotusvälineet kritisoivat suomalaishyökkääjä Lauri Korpikoskea viime syksynä World Cupin alla siitä, että miehen NHL-ura on selvässä laskusuunnassa.

Muun muassa The Hockey News -lehti kirjoitti ennen turnausta, että Korpikoski saattaa olla yksi NHL:n hunoimmista pelaajista.

30-vuotiaan suomalaisen kausi ei mennytkään viime kaudella putkeen. Vaikka Korpikoski saikin kauden kynnyksellä NHL-sopimuksen Dallas Starsiin, kaupattiin hänet vielä keväällä Columbus Blue Jacketsiin.

Treidi tuli suomalaiselle itselleen huonoon saumaan, sillä Dallasissa Korikoski osoitti pystyvänsä pelaamaan myös isoja minuutteja, minkä lisäksi hän suoriutui kunnialla myös alempien ketjujen työjuhtana.

Columbuksessa homma ei luistanut, sillä suomalainen pelasi vain kahdeksan ottelua ilman tehopisteitä pienessä roolissa.

Parhaimmillaan noin 40 tehopisteen kausia pelannut Korpikoski on viime kausina esiintynyt heikommin edukseen, minkä lisäksi hän on edustanut viimeisen kolmen vuoden aikana neljää eri NHL-seuraa.

Sanomattakin on selvää, että uusi NHL-sopimus tulee olemaan Korpikoskelle kiven alla. Turkulaislähtöinen hyökkääjä on kuitenkin pelaajana parhaassa iässä, joten hän pystyisi Euroopan kaukaloissa ottamaan isoa roolia sarjassa kuin sarjassa.

Ehkä pelaajalle tekisi itselleenkin hyvää päästä ensimmäistä kertaa moneen vuoteen pelaamaan ratkaisijan roolissa.