Huippuvalmentaja tarkka pelaajistaan KHL:n kiinalaisseurassa – Suomalaiset pihalle?

© Kuva: www.hawk.ru

Kunlun Red Star tunnettiin ensimmäisellä KHL-kaudella siitä, että seurassa pelasi kauden lopussa kymmenen kovan tason suomalaispelaajaa.

Tähän saattaa tulla raju muutos ensi kaudelle, sillä seura palkkasi ensi kaudeksi päävalmentajaksi NHL:stä tutun ja KHL:ssä myös mainetta niittäneen Mike Keenanin.

Keenan tunnetaan valmentajana, joka on erityisen tarkka siitä, ketkä hänen joukkueessaan pelaavat. Lisäksi 67-vuotiaalla huippuvalmentajalla on erittäin vähän kokemusta suomalaispelaajien valmentamisesta Euroopassa. Kolmen kauden aikana Metallurg Magnitogorskin peräsimessä Keenanin miehistössä pelasi vain Oskar Osala.

”Iron Mike” pääsee rakentamaan Kunlunin joukkueen puhtaalta pöydältä, sillä seuralla on jatkosopimukset ensi kaudeksi ainaoastaan kuuden pelaajan kanssa. Ainoa Kiinassa jatkava suomalainen on tällä hetkellä maalivahti Tomi Karhunen.

Kaikkien yhdeksän suomalaisen kenttäpelaajan sopimukset päättyivät tähän kevääseen. Tähän porukkaan kuuluvat puolustajat Janne Jalasvaara, Tommi Taimi, Joonas Järvinen ja Tuukka Mäntylä. Hyökkääjistä ilman sopimusta ovat puolestaan Max Wärn, Miika Lahti, Jonas Enlund, Eetu Pöysti ja Tomi Sallinen.

Iltalehden tietojen mukaan ainoa jatkosopimuksen ensi kaudeksi ansainnut pelaaja on puolustaja Järvinen.

Tiivistä yhteistyötä esimerkiksi Jokereiden kanssa tekevä Kunlun ei ole vielä tiedottanut ensi kauden joukkueestaan uuden päävalmentajansa kanssa. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että seurasta on vapautumassa kourallinen laatupelaajia muihin seuroihin.

Kunlun kertoi Keenanin pesti julkaisemisen yhteydessä maaliskuussa, että seuran tavoitteena on päästä ensi kaudella pudotuspelien toiselle kierrokselle, minkä lisäksi seurajohto haluaa nähdä joukkueessa kauden aikana viisi kiinalaista pelaajaa säännöllisellä peliajalla.

Tavoitteiden saavuttamiseksi 20 vuotta NHL:ssä valmentanut Keenan haluaa varmasti kiinalaisten lisäksi hänelle sopivimmat pelaajat.

Henri Havusela