© Kuva: Getty Images

Takavuosien tulikuuma NHL-taistelupari väljähtämässä – ”Kuolee pikkuhiljaa”

Colorado Avalanche ja Detroit Red Wings olivat 1990-luvun lopusta eteenpäin yksi NHL:n kovimpia taistelupareja, kun kaksi menestystä halavaa joukkuetta kilpailivat lännen konferenssin voitosta ja kunniasta.

Takavuosilta muistetaan esimerkiksi joukkueiden väliset kuumat pudotuspelisarjat sekä jopa vaihtopenkit tyhjentävät joukkotappelut, joihin osallistuivat jopa maalivahdit Patrick Royn johdolla.

Nyt takavuosien tulikuumasta taistelusta ei ole kuin rippeitä jäljellä.

Pelaajat ovat vaihtuneet, eikä kumpikaan joukkue ole samanlainen menestysryhmä kuin oli vielä 15 vuotta sitten. Nyt sekä Red Wings että Avalanche ovat jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle.

Lisäksi Red Wings muutti itäisen konferenssiin, eivätkä joukkueet kohtaa enää kuin pari kertaa kaudessa.

– Joukkueiden välinen kilpakumppanuus on kuollut pikkuhiljaa jopa minun parista ensimmäisestä kaudestani, koska emme näe enää niin usein, vuodesta 2009 Coloradossa pelannut Matt Duchene totesi Denver Postille, kun joukkueet kohtasivat torstain vastaisena yönä.

– Kahdesti vuodessa. En edes tiedä, kuinka mones peli tämä oli tällä kaudella (69.), emmekä olleet nähneet heitä vielä.

Coloradossa pelattu kohtaaminen päättyi kotijoukkueen 3-1-voittoon. Joukkueet kohtaavat kauden toisen ja viimeisen kerran lauantaina Detroitissa.

Fanit pyrkivät pitämään joukkueiden välisestä kilpakumppanuudesta kiinni vielä etenkin matkustamalla seurojen välisiin otteluihin.

– Faneja oli paikalla suunnlleen puolet ja puolet, ja he olivat todella sisällä pelissä. Tunnelma oli loistava. Se oli varmaan kovaäänisin yleisömme koko vuonna, Duchene iloitsi.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!