© Kuva: Getty Images

Syy NHL:n kuumimman joukkueen vireeseen löytyi – valmentaja passitti kaikki pelaajat kaljalle

Calgary Flames on ollut NHL:n kuumin joukkue tammikuun lopusta lähtien. Flames liiti peräti kymmenen ottelun voittoputkessa, kunnes Boston Bruins katkaisi mielettömän vireen voittamalla yön ottelun loppulukemin 5-2.

Calgary oli vielä tammikuussa NHL:n alemman keskikastin joukkue, joka taisteli paikasta pudotuspeleihin. Nyt kanadalaisjoukkue on noussut jo lähes varmaksi pudotuspelijoukkueeksi ja voittoja tulee ilta toisensa jälkeen.

Mistä tämä hirmuinen vire sitten tulee?

Joukkueen päävalmentaja Glen Gulutzanilta sai joukkueensa pelaamaan kauden parasta jääkiekkoa hyvin epätyypillisellä tavalla. Hän lähetti nimittäin koko joukkueensa kaljalle hävityn Montreal Canadiens -ottelun jälkeen.

– Pelaajat eivät olleet tyytyväisiä tappion jälkeen. Kaikki olivat vain hiljaa ja katsoivat iPadejaan ja lukivat kirjoja. Kysyin meidän veteraanipelaajilta: ”pitäisikö meidän istua alas kaljalle ja keskustella asioista?” Pelaajat vastasivat: ”kyllä meidän pitää”, kertoo Gulutzan Sportsnetin haastattelussa.

Tämän jälkeen Gulutzan kasasi joukkueensa ja lähetti kaikki pelaajat kaljalle. Sen jälkeen Calgary on pelannut voittotilastolla 15-2-2.

– Te voitte keskustella ja hoitaa tämän kuntoon kaljan äärellä. Pidetään huomenna sitten tapaaminen ennen ottelua Ottawaa vastaan, Gulutzan kertoi pelaajilleen.

Jääkiekkoilijoiden alkoholitottumuksista heikon pelivireen aikana on spekuloitu viime aikoina, mutta se tyrmättiin Vancouverin joukkueen toimesta täysin. Gulutzan todisti kuitenkin nyt tyrmäyksen täysin vääräksi.

Voit lukea uutisen NHL-pelaajien vireen kääntämisestä seksillä ja alkoholilla klikkaamalla tästä.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!