© Kuva: Getty Images

Väite: NHL-pelaajat kääntävät pelivireensä alkoholilla ja seksillä – ”Juot 20 olutta ja olet naisten kanssa”

Irlantilaisen The Irish Timesin toimittaja Lee Chin kävi vierailemassa NHL-seura Vancouver Canucksin luona. Vierailulla paljastui mielenkiintoisia yksityiskohtia NHL-tähtien elämästä.

Chin osallistui TV-sarjaan The Toughest Trade, jossa hän ”vaihtoi elämänsä” entisen Vancouver Canucksin maalivahdin Alex Auldin kanssa. Hän vietti kuukauden Canucksin kanssa ja teki löytöjä NHL-pelaajien juomakulttuurista.

– Juomakulttuuri mikä heillä on… En voinut uskoa sitä. He vetivät kaljatuoppeja päivä ennen otteluita. Ihan vain lounaalla, kertoo Chin The Irish Timesin mukaan.

– Minut kutsuttiin pelipäivän jälkeisenä päivänä lounaalle alumni-joukkueen kanssa. Olin Canucks-puolustaja Erik Gudbrandsonin ja yhden hänen joukkuetoverinsa kanssa siellä. Otin lasin vettä. Erik oli loukkaantunut, mutta kysyin hänen joukkuetoveriltaan pelaako hän huomenna? Hän vastasi ”Kyllä, mitä sitten?”.

Chin oli ymmällään siitä, että pelaajat joivat olutta yhdessä valmentajiensa kanssa.

Chin kuuli myös täysin uuden käsitteen ”change up”, jonka mukaan huonossa pelivireessä oleva pelaaja saa valmentajaltaan käskyn käydä juomassa olutta ja harrastamassa seksiä naisten kanssa.

– Ja heillä oli sellainen juttu kun ”change up”, eli kun pelaaja ei ole vireessä, valmentaja päättää tehdä ”change upin” pelaajalle, eli hänen täytyy mennä vetämään päänsä täyteen alkoholia ja tulla seuraavana päivänä paikalle uudella ”ei kiinnosta”-asenteella, kertoo Chin Irish Timesin sivuilla.

– He lähettävät huonossa vireessä olevan pelaajan juomaan 20 olutta, olemaan monen naisen kanssa ja tekemään mitä hän haluaa. Niin he elävät. Se on heidän kulttuurinsa. Siihen he uskovat. He päästelevät höyryjä siten. En usko, että siinä on mitään tiedettä taustalla, Chin hämmästelee.

Pohjois-Amerikkalainen sivusto Yahoo Sports tarttui Irish Timesin artikkeliin ja alkoivat tutkia ”change up”-tapaa tarkemmin entisiltä NHL-pelaajilta.

– Olen kuullut, että kaverit menevät juomaan, jos kaikki muut yritykset vireen muuttamiseksi epäonnistuvat. Mutta termi millä kuvaat sitä… Ei. En ole koskaan kuullut tuota (Change up) terminologiaa, kertoo Paul ”Biz Nazty” Bissonette, joka pelaa parhaillaan AHL:ssä Ontario Reignin riveissä.

– Näin sen äsken. Epäilen sitä vahvasti. En ole koskaan kuullut mistään ”change upista.” On olemassa termi ”syyllisenä pelaaminen.” Jokaisessa urheilulajissa on se. Jos sinulla menee huonosti pelit, menet ulos ja vedät naaman täyteen ja pelaat ”syyllisenä” seuraavana päivänä, kertoo lähes 500 NHL-ottelua pelannut eläköitynyt puolustaja Mike Commodore Yahoo Sportsille.

– Kun pelaat krapulassa, pidät asiat simppelinä. Teet töitä ja et mieti. ”Syyllisenä pelaamisessa” ei ole mitään uutta, ja sitä ei tapahdu usein. Epäilen kuitenkin vahvasti sitä, että valmentaja käskee pelaajaa tekemään ”change upin”, jatkaa Commodore.

Voit lukea Irish Timesin alkuperäisen jutun klikkaamalla tästä.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!