© Kuva: Getty Images

Rottana tunnettu NHL-hyökkäjä nousi maali- ja pistepörssin kärkeen – jättää tilastoissa supertähdet kauas taakseen

Boston Bruinsin voitti viime yön kierroksella Calgary Flamesin vieraskaukalossa numeroin 2-5. Ottelun tähdistöön valittu Brad Marchand iski vieraille yhden maalin ja keräsi myös yhden syöttöpisteen.

Yön tehot nostivat kanadalaisen NHL:n maali- ja pistepörssin kärkipaikoille. Miehellä on nyt kasassa 36 maalia ja 40 syöttöpistettä.

Vuoden alusta laituri on ollut murhaavan tehokas ja jättänyt taakseen monta supertähteä. Tammikuun ensimmäisen päivän jälkeen 28-vuotias hyökkääjä on iskenyt tehot 26+19 ja jättänyt kauas taakseen Sidney Crosbyn, Connor McDavidin ja Jonathan Toewsin kaltaiset supertähdet, jotka ovat tehneet tänä vuonna yli kymmenen tehopistettä vähemmän.

Tällä viikolla Marchandin nimi on noussut esiin kilpailussa NHL:n arvokkaimmalle pelaajalle myönnettävästä Hart Trophysta. CSN:n toimittaja Joe Haggerty sanoo kuitenkin, että rottamaisista otteistaan tunnetun pelaajan menneisyys saattaa haitata valintaa.

– Selvästikin Hart-palkinnon metsästäminen tulee olemaan ylämäkijuoksua, koska Marchand on mennyt monta kertaa rajan yli ja maksanut niistä pelikielloilla. NHL:n eliittipelaajat kuten Sidney Crosby, Jevgeni Malkin, Connor McDavid ja Brent Burns pelaavat myös erinomaista kautta pudotuspelijoukkueessa. Heillä ei kuitenkaan ole värikästä taustaa tässä sarjassa niin kuin Marchandilla, Haggerty summasi.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!