Neloskentän ärsyttäjästä kehittyi MVP-ehdokas – ”Ansaitsee harkinnan NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi”

Boston Bruinsin hyökkääjä Brad Marchand on ehtinyt nousta jo aivan NHL:n maalipörssin kärkipaikoille.

Marchand on ollut Bostonin tärkein pelaaja koko kauden ja esimerkiksi ottelu Vancouver Canucksia vastaan oli täydellinen esimerkki hänen tärkeydestään Bruinsille. Marchand otti joukkueensa hartioilleen ja ampui hattutempullaan voiton Bruinsille 6-3-voittoon päättynessä ottelussa.

Erityisesti Marchandin kolmannessa erässä taiteilema maali oli oiva osoitus miehen uskomattomista taidoista. 28-vuotias kanadalaishyökkääjä veivasi Vancouverin puolustajan Alex Edlerin täysin kahville maalin edessä ja ujutti kiekon tyhjään maaliin.

Bostonin paikallislehden CSNNE:n toimittaja Joe Haggerty pitää Marchandia jo potentiaalisena NHL:n arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan Hart-palkinnon ehdokkaaana.

– Se oli sellainen voittomaali ja tunnelman luova suoritus mitä yleensä näet MVP-ehdokkaalta. Marchand on tehnyt tämän tyyppisiä asioita säännöllisesti tällä kaudella. Hän on tehnyt viimeiseen 28:aan otteluun 25 maalia, ja hän on tuonut ”Mustan ja Kultaisen” -hyökkäyspelin takaisin eloon, Haggerty kirjoittaa artikkelissaan.

Vain 175-senttisestä Marchandista on kehittynyt NHL:n yksi dyynaamisimpia hyökkääjiä. Sikailuistaan ja rottailuistaan urallaan paremmin tunnettu Marchand on tehnyt nousun NHL:n eliittiin viimeisten vuosien aikana.

Haggerty tiedostaa kuitenkin Marchandin maineen vaikuttavan mahdolliseen Hart-ehdokkaiden valintoihin.

– Selvästikin Hart-palkinnon metsästäminen tulee olemaan ylämäkijuoksua, koska Marchand on mennyt monta kertaa rajan yli ja maksanut niistä pelikielloilla. NHL:n eliittipelaajat kuten Sidney Crosby, Jevgeni Malkin, Connor McDavid ja Brent Burns pelaavat myös erinomaista kautta pudotuspelijoukkueessa. Heillä ei kuitenkaan ole värikästä taustaa tässä sarjassa niin kuin Marchandilla.

Marchand on tehnyt tällä kaudella 69:ssä ottelussa tehopisteet 35+39=74. Hän on 42 maalin ja 88 pisteen tahdissa. Marchand on nostanut yksin suorituksillaan Bostonin mukaan pudotuspelitaisteluun.

– Mikäli hän suoriutuu vahvasti viimeisestä 14 ottelusta, Marchand ansaitsee harkinnan NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi. Siten saamme tarinan kaverista, joka on noussut neljännen kentän ärsyttävästä pelaajasta NHL:n MVP-kandidaatiksi seitsemässä kaudessa, Haggerty ylistää.

– Marchandin pääsy ehdolle Hart-palkinnon saajaksi voi olla hieman yllättävää, mutta se on hyvin, hyvin aitoa tässä kohtaa, päättää Haggerty.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!