Chicago Blackhawksin takarivistön tukena ja turvana oli vuosikausien ajan kahden NHL:n kärkipuolustajan muodostama pakkipari, kun kaksinkertainen Norris-voittaja Dunchan Keith ja olympiakultaa voittanut Brent Seabrook johtivat NHL:n kärkiseuran puolustusta.

Pari vuotta sitten kaksikko kuitenkin erotettiin, kun Niklas Hjalmarsson nousi ykköspakkipariin.

Nyt muutaman vuoden takainen ehkä NHL:n paras pakkipari on kuitenkin jälleen yhdessä. Menestystäkin on tullut: Blackhawks liukuu nimittäin mukavassa voittoputkessa.

– Ei se kai ole salaisuus, että tykkään pelata ”Seabsin” kanssa, Keith naureskeli Chicago Sun Timesin mukaan.

– Hän on paras ystäväni, läheisin ystäväni. On hauska olla jäällä hänen kanssaan, Keith jatkoi.

Vaikeuksiakin on ollut. Sunnuntain vasstaisen yön ottelussa Nashville Predatorsia vastaan Seabrook syötti kaksi osumaa ja Keith yhden, mutta myös omissa kolisi kolmesti kaksikon ollessa jäällä.

Molemmat kaksikosta kuitenkin ovat sitä mieltä, että pikkuhiljaa ja ottelu ottelulta yhteinen sävel on jälleen alkanut löytyä.

– Ajattelin, että se kestäisi vähän kauemmin, mutta alan tuntea itseni mukavaksi jälleen. Tuntuu taas normaalilta – siltä, miten pelasimme ennenkin. Se on hauskaa, Seabrook hehkutti.

Nyt kun joukkueen puolustukseen hankittiin Johnny Oduya ja ”superkaksikko” on taas yhdessä, ainakaan takalinjojen toimivuudesta Chicagon kevät tuskin jää kiinni.