Leo Komarovin maajoukkueuralle stoppi yhteistyökuvion takia? – ”Veikkaus valitsee maajoukkuepelaajat”

© Kuva: Getty Images
Perjantaina Liigassa Tampereen paikallinen! Lunasta talletusbonus!

Maanantaina Leo Komarov oli tiedotustilaisuuden keskiössä, missä julkaistiin hänen yhteistyösopimuksensa vedonlyöntiyhtiö NordicBetin kanssa.

Komarovista tulee NordicBetin lähettiläs.

Samalla Komarov sai vastailla kysymyksiin maajoukkueuran jatkossa. Aiemmin Komarov on väläytellyt sitä, että hänen maajoukkueuransa saattaisi olla ohitse.

– Mieli ei ole muuttunut oikein mihinkään suuntaan. Olen aina lähtenyt mukaan, kun soitto on tullut, Komarov sanoi Torontosta.

Iltalehden mukaan Suomen jääkiekkoliitto on suhtautumassa Komarovin yhteistyösopimukseen hyvin nyrpeällä tavalla.

– Suomen Jääkiekkoliitto ja sen maajoukkueet kunnioittavat yhteistyösopimusta Veikkauksen kanssa, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen totesi Iltalehdelle.

– Jokainen voi lukea rivien välistä ensimmäisestä vastauksestani, miten suhtaudumme sopimuksiin muiden vedonlyöntiyhtiöiden kuin Veikkauksen kanssa, Nurminen totesi.

Helsingin päässä paikalla ollut iGaming asiantuntija Juha Kvist oli harmissaan, kuulessaan liiton kannasta.

– On surullista, jos koetaan, että kansainvälinen sopimus estää paikallisen toiminnan. Se on aika kapeakatseista. Tämähän osoittaa sen, että Veikkaus valitsee maajoukkuepelaajat, Kvist totesi SuomiKiekko-sivustolle asiaan liittyen.

– Meidän pitäisi olla ylpeitä siitä, että meillä on tuon luokan kansainvälinen tähti, joka kiinnostaa laajasti. Ymmärrän sen, miksi Leo ei halunnut ottaa kantaa maajoukkueuran jatkoon, koska hän keskittyy täysillä loppukevääseen ja pudotuspeleihin, joissa hän haluaa viedä joukkueensa pitkälle. Mutta mun mielestä hän puhui kuitenkin aika kauniisti velvollisuudesta ja kunniasta esiintyä maajoukkuepaidassa.

– Se, että jos tämmöinen kansainvälinen sopimus estäisi (maajoukkueuran jatkon), se olisi aika surullista, Kvist summasi.

A-maajoukkueurallaan Komarov on napannut kerran MM-kultaa, kahdesti hopeaa ja kerran olympiapronssia.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen

Perjantaina Liigassa Tampereen paikallinen! Lunasta talletusbonus!