Kuin käsikirjoituksesta – Tapparan hylkäämä puolustaja kohtaa vanhan seuransa Ilveksen paidassa

Tiistaina alkava SM-liigan puolivälieräsarja Tappara-Ilves pitää koko Tampereen jännityksessä ennen kuin kiekko putoaa tiistai-iltana Hakametsän jäähallin keskiympyrään.

Ilves-leirissä joukkueen ykköspuolustajalle Teemu Aallolle Tapparan kohtaaminen on kuin suoraan Hollywoodin käsikirjoituksesta.

Aalto edusti nimenomaan Tapparaa kaikki ne edelliset neljä vuotta, jotka tuottivat 38-vuotiaalle konkaripuolustajalle ensin raastavat kolme finaalitappiota.

Palkinto kovasta työstä tuli vasta viime keväänä, kun Aalto juhli Tapparan kanssa varmasti helpottavaa ensimmäistä Suomen mestaruuttaan. Luottopuolustaja halusi jatkaa uraansa, mutta Tappara päätti tehdä nuorennusleikkauksen, mikä vei pelipaikan tasaista työtä SM-liigassa tehneeltä puolustajalta.

Aalto kärsi myös viime keväänä loukaantumisesta, mikä varmasti vaikutti myös siihen, ettei jatkosopimusta hänelle tarjottu.

Valtteri Kemiläisen ja Otso Rantakarin saapuminen täksi kaudeksi Tapparaan varmisti sen, että Aallon oli etsittävä uusi työnantaja. Tämä löytyikin viereisestä pukukopista, kun Ilves tarvitsi kipeästi kokemusta kokoonpanoonsa.

Vajaa vuosi myöhemmin voidaan todeta, että sopimus oli erittäin tärkeä Ilvekselle. Rajallisella budjetilla operoiva seura sai riveihinsä todellisen johtajan ja aseen ylivoimalle, joka pystyi vielä 38-vuotiaana tekemään runkosarjassa 20 tehopistettä ja auttamaan kriisiseuran pudotuspeleihin.

Kiekollisen puolustajan itsensä kannalta hienointa on se, että vastaan asettuu tuttuakin tutumpi Tappara, jolla ei ollut enää tilaa entiselle tähtipuolustajalleen. Nyt Aallolla on takanaan ehjä runkosarja isossa roolissa.

Nähtäväksi jää, kuinka monta kertaa kokenut puolustaja pääsee nostamaan kädet kohti Hakametsän kattoa paikallistaistelun aikana.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!