© Kuva: Getty Images

Kohuhyökkääjä iski avausmaalinsa NHL:ssä – selitti harvinaista pelinumeroaan

New York Islandersin kesän 2014 ykköskierroksen varaus Josh Ho-Sang viimeisteli keskiviikon vastaisena yönä uransa ensimmäisen NHL-maalin Edmonton Oilersin verkkoon ja johdatti joukkueensa 4-1-voittoon.

– Ei tätä voi sanoin kuvailla. Maalin tekeminen on iso helpotus, ja se saa tuntemaan, että kuuluu tänne ja että asiat ovat mahdollisia. Kaikki unelmat tulevat toteen aivan silmien edessä, mikä on siistiä, Ho-Sang hehkutti tuntemuksiaan NHL.comissa.

Ho-Sangin pelinumero ehti herättää NHL:ssä jonkinlaista kohua jo ennen hänen ensimmäisiä ottelujaan Islandersissa, sillä nuorukaisen valinta pelinumeroksi oli 66, joka on äärimmäisen harvinainen NHL:ssä, koska sillä numerolla pelasi yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista, Mario Lemieux. Lue uutinen aiheesta täältä.

– Pidän tätä numeroa, koska katsoin häntä ylöspäin. Mielestäni hän uskomaton, uskomaton pelaaja, Ho-Sang sanoi ottelun jälkeen.

– Tämä on outoa, koska pidin samaa numeroa aina junioreissa, eikä kukaan valittanut aiheesta. Sitten pääsen NHL:ään ja se onkin yhtäkkiä iso asia. Se iski minuun aika kovaa.

– Mielestäni tein asian hyvin selväksi: minulle tämä ei ole kunnioittamattomuutta. Jos jotain, se on mielestäni äärimmäistä kunnioitusta, Ho-Sang selitti numerovalintaansa.

Jo paljon ennen ensimmäisiä NHL-ottelujaan Ho-Sang on kerännyt mainetta hiukan vaikeana persoonana. Syksyllä 2015 Ho-Sang esimerkiksi lähetettiin Islandersista takaisin juniorisarjaan, kun nuorukainen myöhästyi harjoitusleiriltä. Lue uutinen täältä.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!