New York Islandersin huippulupaus Josh Ho-Sang pelaa ensimmäisen NHL-ottelunsa ensi yönä, kun vastaan tulee Dallas Stars.

21-vuotias Ho-Sang ehti kohauttaa NHL-maailmaa jo ennen yhtään virallista otteluaan, kun hän valitsi pelinumerokseen NHL-legenda Mario Lemieuxin käyttämän pelinumeron 66.

Islandersin 2014-vuoden draftin ensimmäisen kierroksen 28:s varaus Ho-Sang tiedostaa, että hänen valitsemansa numero tulee aiheuttaa kiihtymystä joissain piireissä.

– Tiedän, että jotkut eivät tule pitämään siitä, mutta minulle se on sama kuin joku käyttäisi jalkapallossa pelinumeroa 10 tai koripallossa numeroa 23, Ho-Sang kertoo NHL.comin kirjeenvaihtajan Sean Shapiron mukaan.

AHL:ssä 48 otteluun tehopisteet 10+26=36 tehnyt Ho-Sang haluaa kunnoittaa pelinumerovalinnallaan legendaarista Lemieuxia.

– Se on hänen kunnioittamistaan. Yhä useampia ihminen muistaa hänet, koska he huutavat minulle sen numeron käyttämisestä, eikö niin? Ho-Sang kommentoi.

– En yritä olla parempi pelaaja kuin hän. Enkä yritä todistaa mitään. Minulle se on vain tribuutti mahtavalle jääkiekkoilijalle.

Ho-Sang kuitenkin myöntää, että jos ylemmältä taholta tulee käsky vaihtaa pelinumero, niin hän myös sitten vaihtaa.

– Jos hän (Lemieux) pyytää minua ottamaan sen pois, niin todellakin harkitsen sitä. Mutta en ole saanut puheluita vielä, joten aion käyttää sitä nyt, Ho-Sang päättää.

New York Islanders

@NYIslanders
Ready and waiting for @66jhosang's @NHL debut tonight in Dallas. #LGI