KHL-kaukaloita useamman kauden dominoinut Metallurg Magnitogorskin ykkösketju Sergei Mozjakin-Jan Kovar-Danis Zaripov on jälleen täysin pitelemätön Euroopan kovimman kiekkosarjan pudotuspeleissä.

Sarjan pudotuspelien pistepörssissä ketjulla on kolmoisjohto. Taiturit ovat pelanneet yhteensä 35 ottelua tehopisteillä 28+28=56.

Maaleista leijonanosa menee pistepörssin ykköselle Zaripoville, jolla on kasassa 12 ottelussa tehot 15+7. Tsekkisentteri Kovar on puolestaan tilastoinut samalla ottelumäärällä pisteet 8+13. Ottelun vähemmän pelannut Mozjakin on merkkauttanut pisteet 5+13.

Yhden voiton päässä finaalipaikasta oleva Magnitogorsk johtaa AK Bars Kazania konferenssifinaalissa 3-0. Lisäksi joukkue on pudotuspeleissä hävinnyt vain yhden ottelun ja tehnyt niissä 45 maalia. Näin olleen ykkösketjun hyökkääjät ovat tehneet yli 60 prosenttia tähtijoukkueen kaikista maaleista.

KHL:n pudotuspelien neljännellä sijalla on puolestaan Magnitogorskin ykköspuolustaja Chris Lee tehopisteillä 1+16 pelaamassaan 12 ottelussa.

Jos hallitseva mestari voittaa tänään Kazanin neljännessä ottelussa, kohtaa se ennakkoasetelmien perusteella mehukkaassa finaalissa SKA Pietarin.