HIFK-tähti nautti ryöstöstä tutussa ympäristössä – ”Loppui se huutelu!”

OULU. HIFK takasi itselleen hyvän aseman, kun se kävi hakemassa vierasvoiton Kärppien luota 1. pudotuspelikierroksen avausottelusta.

Ratkaisu tuli jatkoerässä, jossa Teemu Eronen tykitti kiekon ohi Jussi Rynnäksen.

– En nähnyt yhtään, että mitä siinä tapahtui. Yritin vain ampua maalille tai maalia kohden. Onneksi meni sisään, ratkaisija Eronen iloitsi SuomiKiekko-sivustolle.

Rynnäksen mukaan kiekko muutti suntaa Kärppien puolustajasta Jani Hakanpäästä.

IFK onnistui petraamaan pelin sisällä. Kärpät hallitsi kahta ensimmäistä erää, mutta varsinkin kolmannessa vieraat olivat edellä.

– Kärpät vei välillä aika lailla. Tuntui kuitenkin siltä, että loppua kohden se peli alkoi kääntyä meille. Kun saatiin kolmannessa erässä tasoitus, niin se oli sitten ihan meidän hallintaa. Siinä olisi ollut paikat tehdä ratkaisu jo aiemmin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, IFK-tähti Juhamatti Aaltonen kävi läpi.

Aaltosella voitto toi erittäin leveän hymyn naamalle. Taustalla oli erikoiskohtelu, jota hän sai osakseen oululaisyleisöltä.

IFK:n kultakypärä on edustanut Kärppiä monien vuosien ajan. Hänelle yritettiin antaa painetta huuteluilla ja ivallisilla reaktioilla.

– Ei se mua haittaa. Sytyn tuollaisesta. Totta kai he nauttivat siitä, kun ihmiset epäonnistuvat. Mää keskityn peliin ja saatiin hyvä kuitti niille.

– Loppui se huutelu!, Aaltonen naurahti.

Sarja jatkuu nopeasti, sillä seuraava taisto on edessä jo torstaina. Siinä IFK:lla on mahdollisuus edetä puolivälieriin, mikäli se kaataa toistamiseen Kärpät.

– Tiukkaa vääntöä, tarkkaa peliä, sitähän tuo loppupeleissä on. Veikkaan, että varmaan samantyylistä nähdään myös huomenna. Nopeastihan se peli tulee vastaan, eikä tässä kerkeä hirveästi palautua. Mutta hyvä, että päästään nopeasti pelaamaan, Eronen sanoi tulevasta.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!