Florida Panthersin presidentti Dale Tallon tiedotti tänään, että Florida tekee yhden päivän sopimuksen Olli Jokisen kanssa kunnioittaakseen tämän upeaa uraa seurassa ja NHL:ssä.

38-vuotias Jokinen pelasi seitsemän kautta Panthers-paidassa tehden 567 ottelussa tehopisteet 188+231=419. Jokinen on Floridan kaikkien aikojen eniten pisteitä ja maaleja tehnyt pelaaja.

Florida kunnioittaa Jokista ensi yönä New York Rangersia vastaan pelattavassa ottelussa toisella erätauolla.

– Olli on tärkeä pelaaja Florida Panthersin historialle ja hän pysyy fanien suosikkina. Olemme iloisia, että voimme antaa Ollille tilaisuuden jäädä eläkkeelle Panthersina. Onnittelemme häntä pitkästä, menestykseikkäästä ja tuotteliaasta NHL-urasta, tiedottaa Tallon Florida Panthersin sivuilla.

Jokinen on kolmanneksi eniten maaleja ja neljänneksi eniten pisteitä NHL:ssä tehnyt suomalaispelaaja. Jokinen on myös kaikkien aikojen suomalaispelaajien syöttöpörssin kuudes.

– Minun sydämeni on aina ollut Panthersin organisaatiossa ja nyt minusta tuntuu, kuin urani olisi tehnyt täyden ympyrän. Olen todella kiitollinen, että sain mahdollisuuden pelata jääkiekkoa Etelä-Floridassa ja auttaa urheilua kasvamaan täällä, Jokinen tiedottaa.

-Haluan kiittää vaimoani Katerinaa ja tyttäriäni Alexandraa, Emmaa ja Keiraa – ja kaikkia faneja. Myös kiitos kaikille joukkuetovereille, valmentajille ja joukkueden toimihenkilöille, jotka tukivat minua urallani.

Florida Panthers

@FlaPanthers
Former #FlaPanthers Captain Olli Jokinen Announces Retirement, signs honorary contract with the Cats.

More » bit.ly/OJokinenRetire…