Pelaajiaan nipun myynyt SaiPa esittelee torstaina uuden pelaajan, kun keltamustat kohtaavat Vaasan Sportin.

Liiga-jumboksi valahtanut SaiPa on äskettäin pitänyt kunnon tyhjennysmyynnit kauppaamalla eturivin pelaajia muualle taloudellisen tilanteen vakauttamiseksi.

SaiPan riveistä poistuivat aiemmin ykkösvahti Jussi Markkanen ja ykkössentteri Matti Järvinen. Keskiviikkona muualle matkasivat myös hyökkääjät Curtis Hamilton ja Brock Trotter sekä puolustaja Per Savilahti-Nagander.

Tämän vuoksi SaiPa esittelee torstain kotipelissä Sportia vastaan Liiga-historian ensimmäisen meksikolaisen pelaajan, Kristian Anafasjevin. 18-vuotiaalla hyökkääjällä on Meksikon ja Venäjän kansallisuudet.

– Kaikki kunnia uudelle Liiga-pelaajalle, mutta onhan tämä jokakeväinen tyhjennysmyynti jo aika kulunut vitsi. Katsomoon tarvitaan turisteja, mutta nyt turisteja aletaan näköjään nostaa Lappeenrannassa jo pelaavaan kokoonpanoonkin, iGaming-asiantuntija Juha Kvist heittää NordicBetin tiedotteessa.

– Pitäisiköhän Liiga laajentaa vaikka 27 joukkueen suljetuksi sarjaksi, niin saataisiin aina keväällä Suomen matkailulle tärkeät turistilukemat kasvamaan, Kvist jatkaa.

Anafasjev kiekkoili alkukaudella Kanadassa junioriliiga QMJHL:ssä, mutta siirtyi tammikuussa SaiPan A-nuoriin.