Alkukaudella Dallas Starsin materiaali antoi odottaa joukkueelle jättimenestystä tälle kaudelle, mutta toisin kävi.

Dallas sai heti alkukaudella lunta tupaan, kun iso osa joukkueen avainhyökkääjistä (mm. Jason Spezza, Mattias Jänmark, Ales Hemsky, Patrick Sharp) loukkaantuivat.

Dallasin suomalaisvahdit Kari Lehtonen ja Antti Niemi eivät pystyneet seisomaan päällään, vaan joukkue on vajonnut Läntisen konfrenssin kolmanneksi viimeiselle sijalle.

Nyt Dallas Starsia pidetään NHL:n siirtorajan yhtenä pelaajiaan myyvänä joukkueena. Näin ainakin uskoo ESPN:n toimittaja Pierre LeBrun.

– Starsin vaihtorajataktiikka riippuu tilanteesta. Joko joukkue ottaa huiman putken nyt tai GM Jim Nillillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin aloittaa kauppaamaan jotain hänen ensi kesänä sopimuksesta vapautuvia pelaajia, kertoo LeBrun.

LeBrun sanoo, että vaihtokauppalistan kärkipaikkaa pitää veteraanihyökkääjä Patrick Sharp, jonka Stanley Cup -kokemus toisi apua voitosta taisteleville joukkueille.

– Kuka tietää mitä tulee tapahtumaan? Olen Jimin (Nill) kanssa samassa veneessä. Keskityn Dallasiin ja yritän saada muutaman voiton. Kun katsot meidän konfrenssia, siellä paljon joukkueita sanomassa samaa asiaa. Heidän kaikkien mielestä he ovat vielä iskuetäisyydellä pudotuspeleistä ja hyviä asioita voi vielä tapahtua, kertoo Sharp ESPN:lle.

– Mutta selvästikkin olen ollut NHL:ssä jo pitkään. Tiedän mitä tuleman pitää, jos se (pudotuspelit) ei tapahdu. En ole kuitenkaan turhan huolissaan.

Sharp ei ole ennen urallaan joutunut hermoilemaan siirtorajalla, koska hänen aikasempi joukkueensa Chicago Blackhawks on aina ollut tasaisen varmasti mukana pudotuspeleissä.

– Joukkueen vaihtaminen kesken kauden on uutta minulle. Mutta uudelleen, yritän vain pelata parhaani mukaan, jotta se ei tule tapahtumaan, Sharp kommentoi.

Dallasissa on myös muita kokeneita pelaajia joiden sopimus loppuu tähän kauteen. Jiri Hudler, Patrick Eaves ja ruotsalaispuolustaja Johnny Oduya päättäävät sopimuksensa tähän kauteen. Kaikkien heidän nimet ovat pyörineet jatkuvasti mukana siirtohuhuissa.