Helsingin Jokerit raivasi vaikeuksien kautta tiensä KHL:n pudotuspeleihin. Viimeiselle pudotuspelipaikalle selvinnyt joukkue kohtaa ensimmäisellä kierroksella runkosarjan voittaneen Moskovan TsSKA:n.

Jokereiden Antti Pihlström sanoo, että joukkue pääsee lähtemään pelisarjaan ilman paineita. Runkosarjassa joukkueen peli oli ailahtelevaa, mutta pudotuspeleissä narrilauma pääsee näyttämään mihin se oikeasti pystyy.

– Runkosarjan voittaja, että kova vastus tulee. Ilman paineita päästään pelaamaan, runkosarja ei ollut meiltä paras, että nyt on aika näyttää, Pihlström pohtii seuran verkkosivuilla.

Vielä viime kaudella TsSKA:ssa pelanneella Pihlströmillä on selkeä näkemys, mihin Jokerien on hyvä iskeä.

– Viime vuonna, kun pudotuspelit alkoi, niin kyllä siinä oli aika kireä meininki ja aika kovat paineet. Ensimmäinen kierros oli se vaikein, sen jälkeen peli vasta aukesi. Meillä on parempi jengi, kuin Slovanilla ja myös paremmat mahdollisuudet.

TsSKA kaatoi vuosi sitten bratislavalaiset ensimmäisellä kierroksella otteluvoitoin 4-0, mutta Moskovan ylpeys pelaa kovan paineen alla, ja se avaa Jokereille mahdollisuuden yllättää.

– Paine heillä on kova. Siihen iskemällä ja saamaan heidät tekemään vääriä ratkaisuja, eikä päästetä heitä kovaan karvauspeliin. Jos päästään alta pois, se tekee heidän pelin todella vaikeaksi. Lisäksi ylivoimaa ei saada heille antaa, Pihlström päättää.

Sarja käynnistyy tiistaina Moskovassa kello 18:30 alkavasta ottelusta.